Formule 1

Heeft Carlos Sainz gewacht op de komst van Mattia Binotto bij Audi?

Uitgegeven door Peter Vader • 24 juli 2024 08:30

Op dinsdag 23 juli heeft Audi de toetreding tot het team van Mattia Binotto bekendgemaakt, die dus al per 1 augustus aan de slag gaat bij het nieuwe Duitse F1-team. Hij keert daarmee met onmiddellijke ingang terug in de Formule 1, bijna twee jaar na zijn turbulente afscheid van Ferrari in december 2022. De Italiaans-Zwitserse manager zal een dubbelrol gaan invullen om het Duitse team daarmee vooruit te loodsen in de aanloop naar het historische debuut in de koningsklasse van de autosport, dat gepland staat voor het seizoen 2026.

Carlos Sainz F1 McLarenCarlos Sainz

Wederzijds respect
Met de komst van Binotto bij Audi zou bovendien opnieuw een deur opengaan voor Carlos Sainz, die nog steeds op zoek is naar een stoeltje voor 2025. De twee heren hebben nooit hun grote wederzijds respect verborgen voor de buitenwereld. Zullen de onderhandelingen weer heropend worden? Tenslotte werd Sainz al in een heel vroeg stadium genoemd als kandidaat voor een stoeltje bij Audi. Of zal hij nog steeds de voorkeur geven aan andere bestemmingen?

"Weet niet wanneer"
De Spanjaard zou, volgens geruchten van de afgelopen maanden, het voorstel van Audi hebben afgewezen in de hoop een telefoontje te krijgen van een topteam, waarbij de Spanjaard de afgelopen weken zijn wens herhaalde om de tijd te nemen om na te denken voordat hij een definitief besluit neemt. ”Er zijn twee of drie teams waar ik nog niet ben geweest en waar ik in de toekomst misschien wel naartoe ga. Ik weet eerlijk gezegd niet wanneer, want de toekomst lijkt nog steeds behoorlijk onzeker. Ik weet het ook niet, om je een idee te geven.", lichtte Carlos Sainz toe.

Een mogelijke deal?
Met de komst van Mattia Binotto bij Audi keren we terug naar de vroege fase van de deal van de F1 en Audi. Ook toen al zong er rond dat Binotto in aanmerking kwam voor het leiderschap van het gewaagde Audi-project. En al snel werd ook Carlos Sainz in verband gebracht met het nieuwe Duitse team, onder andere vanwege de goede relatie van Carlos Sainz Senior met Audi en met het hele Volkswagen-concern. Voorlopig houdt Carlos sainz Junior iedereen nog in het ongewisse over zijn keuze. Maar dat Audi weer een kans heeft lijkt zeker. Sainz vervolgde: “Wat ik wèl weet is dat ik in deze tien jaar deel heb uitgemaakt van vijf verschillende teams en dat ik uitstekende herinneringen heb aan elk team waarin ik heb gezeten. Ik weet dat als de kans om morgen terug te keren naar één van deze teams zich voordoet, ik terug kan gaan."

Mattia Binotto F1 FerrariMattia Binotto



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS