Formule 1

Hoogmoedswaanzin of realiteitszin? Helmut Marko: "Het winnen van elke Grand Prix in 2023 wordt nu ons doel"

Uitgegeven door Peter Vader • 11 september 2023 10:25

Red Bull heeft zich een nieuw doel gesteld voor 2023. Het is nog nooit gebeurd in de geschiedenis van de Formule 1, maar lijkt nu toch een realistische mogelijkheid. Tot nu toe heeft Red Bull alle races in 2023 gewonnen, zelfs de Sprints, waarbij Max Verstappen twaalf Grands Prix won en Sergio Perez de andere twee won. Het Red Bull-team lijkt dit seizoen op weg naar een ‘clean sweep’. Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko heeft daarom eerlijk toegegeven dat toen hij zag hoe het Formule 1-seizoen 2023 van het team tot nu toe is verlopen, dat het winnen van elke race het doel wordt!

Helmut Marko F1 Red Bull
Helmut Marko: "“Allereerst is ons doel het veiligstellen van de wereldkampioenschappen. Maar laten we zeggen dat als we in Singapore winnen, de kans groot is dat we alle races kunnen winnen. Natuurlijk wordt het nu een doel”

Meeste opeenvolgende overwinningen
Sinds de Grand Prix van Abu Dhabi van 2022, heeft Red Bull nu vijftien races op rij gewonnen. Daarmee werd het vorige record van McLaren verbroken dat dateert uit 1988 met vier overwinningen. McLaren won er toen elf op rij 1988. En naarmate het huidige seizoen vordert, wordt het vooruitzicht dat Red Bull alle races wint steeds realistischer, gezien de dominantie van hun RB19 en de vorm waarin Max Verstappen verkeert. De Nederlander verbreekt zelf het record van de meeste opeenvolgende overwinningen per seizoen, na zijn tiende overwinning in Monza. Daarmee overtrof hij de negen opeenvolgende overwinningen van teamcollega Sebastian Vettel uit 2013.

"De kans is groot dat..."
In een bericht van GrandPrix247 werd Marko's antwoord geciteerd toen hem werd gevraagd naar de kansen van Red Bull om elke race in 2023 te winnen. Hij zei erover: “Allereerst is ons doel het veiligstellen van de wereldkampioenschappen. Maar laten we zeggen dat als we in Singapore winnen, de kans groot is dat we alle races kunnen winnen. Natuurlijk wordt het nu een doel”, voegde hij eraan toe. “In het begin van het seizoen was het niet realistisch om alle races te willen winnen en dat is ook nog nooit eerder gebeurd.”

"Monza Curse"
Sinds 2019 werd Monza gewonnen door Charles Leclerc, Pierre Gasly, Daniel Ricciardo en Verstappen. De eerste drie moesten echter uitvallen toen ze het jaar nadat ze hadden gewonnen weer terugkeerden naar het Italiaanse circuit. Dit voedde de geruchten over de zogenaamde “Monza Curse”. “McLaren werd in Monza ook tot staan gebracht, dus de pers verzon een verhaal dat die vloek ons nu ook zou treffen, maar we lieten ons niet treffen”, aldus Marko. Max Verstappen won vorige week de Grand Prix van Italië 2023!

P1 en P2 voor Red Bull in GP Italie 2023
Met een overduidelijke één-twee overwinning in de Grand Prix van Italië 2023, was er bepaald geen sprake van de gevreesde "Monza Curse"



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS