Formule 1

James Vowles niet van plan om naam te laten verdwijnen: “Nalatenschap van Frank Williams blijft bij ons”

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 februari 2024 13:01

De afgelopen jaren zagen de in de Formule 1 veel ‘nieuwe’ teams ontstaan. Van Racing Point tot de nieuwe inschrijvingen van Stake Kick F1 Team en Visa Cash App RB. Teams die eerste legendarische namen hadden als Sauber en Minardi. Williams-teambaas James Vowles garandeert iedere autosport-fan ervan dat de naam van het Britse team in ieder geval niet zal veranderen.

#F12024

Net als ieder ander bedrijf moeten Formule 1-teams ook geld verdienen. Sommige teams doen dit door kampioen te worden, andere teams verbinden hun teamnaam gewoon aan een rijk bedrijf. Hierdoor steken nietszeggende namen als Stake Kick en Visa Cash App RB de kop op. Volgens Vowles hoeven we niet bang te zijn dat de Williams-naam verdwijnt uit de Formule 1.

"Ik denk dat we één van de grootste merken zijn in waarschijnlijk de sport en misschien ook in het Verenigd Koninkrijk", vertelt Vowles bij Auto Hebdo. "Ik heb niet het idee om de naam te gaan wijzigen, dat geldt ook voor teameigenaar Dorilton. Dit betekent immers heel erg veel. De nalatenschap van Frank Williams blijft bij ons."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS