Formule 1

KICK Sauber F1 Team trekt naar de Ardennen voor de laatste race voor de zomerstop halverwege het seizoen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 24 juli 2024 09:21

Hinwil - KICK Sauber F1 Team sluit het eerste deel van het seizoen af met de Grand Prix van België, verreden op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Dit is een plek die doordrenkt is van de geschiedenis van de Formule 1, met namen van bochten - Eau Rouge, Raidillon, Blanchimont, Pouhon - die alleen al epische pagina's uit de geschiedenis van onze sport kunnen oproepen. Hier zullen Valtteri Bottas en Zhou Guanyu samen met het team proberen een goed weekend neer te zetten om met een goed gevoel de zomerstop in te gaan.

KICK Sauber F1 Team in Spa

Alessandro Alunni Bravi, Teamvertegenwoordiger zegt: “We gaan naar België voor de tweede en laatste etappe van deze back-to-backrace voor de zomerstop, na meer dan vier intensieve en uitdagende maanden waarin we in het Midden-Oosten, Azië, Noord-Amerika en Europa hebben gereden. Nu de eerste helft van het seizoen 2024 ten einde loopt, is het tijd om terug te blikken op hoe het ons team vergaan is."

"Het valt niet te ontkennen dat we niet zijn waar we aan het begin van onze campagne verwacht hadden te zijn, zonder punten op onze naam, maar als team, zowel op het circuit als thuis in Hinwil, werken we hard aan verbetering, race na race. Het weekend in Boedapest was uiteindelijk best moeilijk voor ons, omdat we de bevestiging kregen dat we nog een stap voorwaarts moeten maken, zowel qua racetempo als qua consistentie op verschillende bandencompounds om mee te kunnen strijden voor de punten. Toch bleken de nieuwe onderdelen die we hadden meegenomen te werken zoals verwacht, waardoor we een richting hebben om in te slaan - zowel voor dit weekend als voor de tweede helft van het seizoen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS