Formule 1

Lando Norris deelt klap uit aan Max Verstappen, wint met ruim 20 seconden: "Zijn tempo daalde, mijne verbeterde"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 augustus 2024 15:19

Lando Norris heeft met groot machtsvertoon de Nederlandse Grand Prix gewonnen. De Britse McLaren-coureur startte al vanaf de eerste positie, maar raakte deze bij de start kwijt. Later pakte hij de leiding terug. Hierna bouwde hij zijn voorsprong uit op Verstappen tot bijna twintig seconden. Na afloop van de 72 ronde durende wedstrijd op het circuit van Zandvoort is Norris uitzinnig van blijdschap.

Lando Norris Max Verstappen Grand Prix Nederland

Zoals bij zijn eerdere pole positions, raakte Norris ook ditmaal de leiding van voor de eerste bocht kwijt. Na een tiental rondjes liep hij in op Verstappen en baande zich vrij gemakkelijk een weg langs de Nederlander. Norris hoefde niet meer naar achteren te kijken, want na 72 rondjes had hij zijn voorsprong opgebouwd naar twintig seconden. Ondanks de ruim honderdduizend uitzinnige Nederlandse fans op de tribunes, kon Norris rekenen op vele steunbetuigingen vanaf de tribune.

"Ik heb veel Nederlandse supporters, dus ik ben ze heel erg dankbaar. Ik denk dat ik al vanaf de vijfde, zesde en zevende ronde verwachtte dat Max door zou gaan, maar dat heeft hij nooit gedaan. Zijn tempo daalde en die van mij verbeterde. Het was een fijn gevoel!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS