Formule 1

Lando Norris hekelt 'onvoorzichtige' Sergio Pérez na botsing GP van Abu Dhabi

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 november 2023 15:15

ABU DHABI - Lando Norris was niet echt blij met het rijgedrag van Sergio Pérez en noemde hem 'onvoorzichtig' toen ze met de wielen elkaar raakten in Abu Dhabi. Pérez startte vanaf P9 op de grid en had een herstelmissie in gedachten. Hij boekte goede vooruitgang en slaagde erin om langer door te gaan om zichzelf een bandenvoordeel te geven voor de laatste stint in zijn jacht ging op een podiumplaats.

Lando Norris McLaren F1


En dat zou hem gelukt zijn, ware het niet dat een incident met Norris hem duur kwam te staan. Pérez gaf de McLaren van Norris een opdoffer toen hij naar de binnenkant stuurde in bocht 6, waardoor Norris moest uitwijken. De stewards vonden dat maar niets en gaven Pérez een straf van vijf seconden, waardoor P2 op de baan een P4-finish werd en hij het podium miste.

Volgens Norris was dat een verdiende straf voor Pérez. "Ik probeerde hem te laten gaan en hij crashte tegen me aan", vertelde Norris aan Sky F1. "Ik weet niet wat hij aan het doen was. Het was nogal onvoorzichtig."

P5 was Norris’ eindresultaat, terwijl McLaren de dreiging van Aston Martin afsloeg om P4 in het constructeurskampioenschap veilig te stellen. Norris vond het echter een 'niet geweldige' race, omdat hij de laatste paar tienden van een seconde miste die hij had verwacht om de Red Bulls, Charles Leclerc van Ferrari en George Russell van Mercedes uit te dagen.

"Ik had gewoon iets meer tempo verwacht, maar dat hadden we niet", gaf Norris toe. "Een beetje jammer dus. We hadden net dat beetje meer tempo nodig om de mannen voor ons te kunnen aanvallen. Het was niet zo dat zij veel sneller waren, slechts een tiende van een seconde per ronde. Maar dat was genoeg voor hen om voorop te blijven.

"Ik ben toch blij, want ik had niet gedacht dat we veel meer hadden kunnen uitrichten vandaag. We verloren een beetje bij de pitstop. Had ik George kunnen voorblijven? Mogelijk, maar dat zou niet veel veranderd hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS