Formule 1

Lando Norris stelt gedurfd McLaren-doel voor 2024 na eerste meters met MCL38

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 februari 2024 09:03

Het is misschien wat ver gezocht om in 2024 meteen de strijd aan te gaan met Red Bull, maar Lando Norris heeft na zijn eerste rondjes achter het stuur van de McLaren MCL38 zijn doel gesteld om gelijke tred te houden met Mercedes en Ferrari. Na de launch van McLarens auto voor 2024 kreeg Norris de kans om hem aan de tand te voelen tijdens een testrit op Silverstone.

Lando Norris Max Verstappen Oscar Piastri


De omstandigheden met miezerig en koud weer temperde Norris' humeur niet. Hij kreeg een eerste gevoel bij de auto waarmee hij en McLaren-teamgenoot Oscar Piastri het komende seizoen de strijd zullen aangaan.

In een gesprek met de officiële Formule 1-website na de MCL38-test zei Norris dat McLaren 'voor het eerst sinds lange tijd' goed voorbereid aan het seizoen 2024 begint, terwijl hij een gedurfd maar realistisch uitgangspunt schetste.

Norris wil verder gaan waar hij en McLaren gebleven zijn door de 'best-of-the-rest' strijd aan te gaan met Mercedes en Ferrari met hun zwaar herziene auto's.

"Vergeleken met de afgelopen jaren denk ik dat we er veel beter voor staan", zei Norris. "Goed voor mezelf, goed voor het hele team, goed voor het vertrouwen en de motivatie voor iedereen. Je wil nooit een seizoen ingaan zonder te verwachten dat je het goed gaat doen, en ik denk dat we hier voor het eerst sinds lange tijd zijn voorbereid zoals het een Formule 1-team betaamt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS