Formule 1

Lewis Hamilton, Lando Norris... Dries Van Langendonck: Dit is het nieuwe Belgische supertalent van McLaren

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juli 2024 19:30

McLaren heeft aangekondigd dat Dries Van Langendonck, de wereldkampioen Junior Karting van 2023, zich heeft aangesloten bij het McLaren Driver Development programma. RaceXpress.nl volgt Dries Van Langendonck al sinds zijn eerste successen in de kart.

McLaren Dries Van Langendonck

De 13-jarige talentvolle rijder uit Heusden-Zolder heeft al een indrukwekkende lijst van kartingtitels op zijn naam staan, waaronder de WSK Final Cup van 2023. Onlangs eindigde hij als tweede in de Super Masters Series van 2024, met twee podiumplaatsen en een overwinning uit vier races.

Van Langendonck heeft ook indruk gemaakt in de OK-Junior categorie van het FIA Karting European Championship 2024, waar hij overwinningen behaalde in Valencia en op de Slovakia Ring, evenals een tweede plaats in Val d'Argenton in Frankrijk. Hij won ook de vierde ronde van de Champions of the Future in Zweden en staat momenteel bovenaan in het COTF-kampioenschap.

Van Langendonck zei in een persbericht van McLaren: “Het voelt geweldig om toe te treden tot het McLaren Driver Development programma. Ik heb hard gewerkt op de baan om mijn prestaties dit jaar te maximaliseren en McLaren zal nu geweldige ondersteuning bieden om mij naar het volgende niveau te brengen. Het is een eer om deel uit te maken van de Papaya-familie en ik ben gefocust op mijn verdere ontwikkeling onder begeleiding van Stephanie en het McLaren Driver Development team.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS