Formule 1

Lewis Hamilton beschuldigd van uitbuiten 'grijs gebied' tegen Max Verstappen voorafgaand aan botsing in Hongarije

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juli 2024 06:00

Terwijl Max Verstappen betrokken was in de botsing in de GP van Hongarije met Lewis Hamilton, werd Verstappen 'gecompromitteerd' door Hamilton die een 'grijs gebied' uitbuitte met betrekking tot beweging in de remzone.

Lewis Hamilton F1 Mercedes Grand Prix


Dat is de mening van Sky F1-analist Anthony Davidson, die zijn oordeel gaf over het incident waarbij Verstappen een actie aan de binnenkant van Hamilton inzette voor P3 op de Hungaroring, maar vervolgens blokkeerde en het rechter voorwiel van Hamiltons Mercedes raakte, waardoor Verstappen even de lucht in vloog.

"Twee dingen, we moeten kijken waarom de lock-up in Hongarije gebeurde en wie er schuldig was aan de botsing", zei Davidson. "Op het rechte stuk zit hij achter Lewis, ze halen allebei de Williams in, Lewis duikt terug naar de racelijn, wat je zou verwachten, en dan gaat Lewis iets te ondiep de bocht in. Hij gaat iets te vroeg de bocht in, waarmee hij Max een beetje opvangt.”



"Hij gaat hier voor het gat, denkt dat het rechtdoor gaat en Lewis gaat naar binnen. Op een gegeven moment moet je de bocht in. Dat is het grijze gebied waar al die coureurs mee spelen. Max deed het in Oostenrijk. Lewis doet het hier. Je maakt het ongemakkelijk voor de coureur die jou probeert in te halen. Het is heel moeilijk om op dit punt te vertragen.”

"Wat gebeurt er hierna? Je hebt nog steeds veel ruimte, veel meer dan een auto breed aan je rechterkant. Je kunt nog steeds naar de binnenkant sturen, maar je hebt nu zo'n snelheid dat je waarschijnlijk vast komt te zitten en dat is precies wat er gebeurt. Het is niet één blokkering, het zijn beide voorwielen die blokkeren. Daardoor gaat de auto rechtuit. Omdat de auto rechtdoor gaat, is dat de oorzaak van de botsing.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS