Formule 1

Marc Schipper; eigenaar van GP Elite maakt jongensdroom waar! Rallyrijden in Subaru Impreza Groep A van Colin McRae!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 december 2023 12:28

Op jeugdige leeftijd was hij al gek op de rallysport. Van rally’s kijken op TV en langs de weg, tot de poster van een blauwe Subaru Impreza van Colin McRae boven zijn bed, deze sport was zijn passie. Ooit wilde Marc Schipper zelf net als zijn rallyhelden met totale controle de meest uitdagende rallyproeven trotseren. Zijn ultieme jongensdroom: rijden in fabrieksmateriaal van Colin McRae.

Jongensdroom waarmaken! Marc Schipper gaat rallyrijden in Subaru Impreza Groep A van Colin McRae

Met vastberadenheid en passie heeft Marc door de jaren heen hard gewerkt. Hij heeft van de autosport zijn werk gemaakt, doet mee aan internationale rally’s én rijdt zo nu en dan in de auto van zijn dromen: de Subaru Impreza Groep A van Colin McRae. Nota bene de exacte auto die vroeger op een poster boven zijn bed hing in zijn ouderlijk huis.

Subaru Impreza Groep A van Colin McRae

Gedurende Rallylegend in San Marino keek hij terug op zijn jeugd en zijn pad door de rallysport. Dit is te zien in de mini documentaire ‘A Subaru dream: The story of Marc Schipper’. Hiermee hoopt hij rijders te inspireren en te laten zien dat dromen werkelijkheid kunnen worden, hoe groot ze ook zijn.


Schipper: “Ik zag als kleine jongen Colin McRae door de lucht vliegen in een blauwe Subaru met gele stickers erop. Ik dacht: Wow dit is mooi wat die gasten doen daar. Ik wil wat met autosport doen.” En dat deed hij. Marc Schipper is de oprichter van het succesvolle autosport bedrijf GP Elite. Wat al meer dan 16 jaar voorziet in diverse auto(sport) trainingen. Het bedrijf heeft zelfs een eigen raceteam, wat uitkomt in een aantal grote kampioenschappen. En niet onsuccesvol. Team GP Elite is meervoudig kampioen in de Porsche Supercup geweest. Ze hopen aankomend seizoen weer de strijd aan te kunnen gaan om het kampioenschap.

v

“Jarenlang heeft die poster boven mijn bed gehangen. En iedere avond en ochtend keek ik ernaar. Dat ik nu dit mag beleven is wel echt een droom die uitkomt.” Aldus een zichtbaar ontroerde Marc Schipper.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS