Formule 1

Max Verstappen: “Ik denk dat de som absurd is” - Helmut Marko: "Ik ben bang dat wij het moeten betalen als ik het contract..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 november 2023 05:31

De dominantie van Max Verstappen heeft ook zijn keerzijde. De Red Bull-coureur rijgt overwinning na overwinning aan elkaar en dat heeft ook zijn gevolgen voor de fee van zijn superlicentie die het jaar daarop betaald moet worden. De fee die voor het seizoen 2023 betaald moest worden was een basisfee van 11.128 euro en 2.247 euro per gescoord punt in 2022. Daarmee moest de wereldkampioen voor dit jaar al een gigsntische fee betalen en dit kan voor 2024 nog extremer aan worden.

Max_Verstappen_en_Helmut_MarkoMax Verstappen: “Ik denk dat de som absurd is” - Helmut Marko: "Ik ben bang dat wij het moeten betalen als ik het contract..."

Voor het seizoen 2023 moest de Nederlander een inschrijvingsfee van 963.800 euro aftikken en voor komend jaar, op basis van de 524 punten die hij gescoord heeft, gaat hij zo’n 1.110.800 euro moeten aftikken. Die fee gaat nog hoger uitvallen, omdat de verwachting is dat Verstappen in de laatste races nog wel wat extra punten op zijn conto gaat schrijven. Dit is nog los van een eventuele inflatiecorrectie die de FIA gaat toepassen op de fee’s. Recent verhoogde de FIA al de bedragen voor de boetes. Waarbij de hoogste boete van 250.000 naar 1.000.000 euro steeg. Daarmee lijkt de Nederlander dus nog een record in de boeken te gaan zetten.

De F1-wereldkampioen vindt het zelf maar niets dat hij zoveel moet gaan aftikken. “Ik denk dat de som absurd is”, reageert Verstappen tegenover Servus TV. “Ik denk niet dat het juist is dat we zoveel moeten betalen. Dat is in andere sporten ook niet het geval. En er komen ook meer en meer races.” Overigens hoeft de Nederlander dit bedrag niet zelf te betalen, maar doet Red Bull dit als we Dr. Helmut Marko mogen geloven. “Ik ben bang dat wij dat moeten betalen, als ik het contract juist in mij hoofd heb zitten”, reageert de Oostenrijker met een krimp op zijn gezicht.

Max Verstappen



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS