Formule 1

Max Verstappen 'echt boos' als Dr. Helmut Marko ingaat op speculatie over vertrek Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juli 2024 07:00

Helmut Marko gaf toe dat Max Verstappen 'echt boos' was na de Grand Prix van Hongarije in het weekend en zei dat het de taak van Red Bull is om hun auto te verbeteren, dus hij heeft geen reden om 'na te denken over het veranderen' van team.

Max Verstappen F1


“We moeten er nu voor zorgen dat zijn humeur weer verbetert”, vertelde Dr. Helmut Marko aan F1-Insider in de nasleep van de Grand Prix van Hongarije. “Onze auto moet weer beter worden. Helaas werkten de updates niet zoals we wilden."

Marko's toekomst bij Red Bull Racing is onlangs verduidelijkt. Hij heeft zijn verbintenis met Red Bull Racing verlengd tot ten minste eind 2026. Daardoor vervagen de lijnen tussen zijn deal met Red Bull GmbH, het moederbedrijf van Red Bull waaraan hij officieel rapporteert, en hun raceteam.

Het was ook bekend dat de toekomst van Verstappen mogelijk gekoppeld was aan die van de senioradviseur van Red Bull, waarbij de contractclausule die het vertrek van de Nederlander mogelijk zou hebben gemaakt als Marko zou vertrekken, teniet is gedaan door deze nieuwe toezegging.

“Nu gaat het erom de auto weer te verbeteren en Max een goed gevoel te geven”, zei hij. "Dan zal hij geen reden meer hebben om over verandering na te denken. Dingen zullen weer rustig worden. Hij is de beste coureur in de Formule 1. Hij maakt het verschil. Hij weet ook dat wij dat weten."

Red Bull en Max Verstappen maken zich nu op voor de Grote Prijs Formule 1 in Spa-Francorchamps, waar Verstappen overigens een grid-penalty gaat incasseren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS