Formule 1

Max Verstappen en Red Bull handhaven nieuwe regel na sim-racing stint van 3 uur 's ochtends in Hongarije

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juli 2024 11:02

Helmut Marko heeft onthuld dat Red Bull en Max Verstappen zijn overeengekomen dat hij in de toekomst niet meer zo laat in de nacht sim-races zal rijden, na een stint voor de Grand Prix van Hongarije waarbij hij de nacht voor de race tot na 3 uur 's nachts reed.

#redbullracing Dr Helmut Marko Red Bull Racing


Marko bleef zijn coureur verdedigen nadat die van sommige kanten kritiek had gekregen voor zijn deelname aan het evenement. Dat hield een nachtelijke stint in voor de Grand Prix van Hongarije de volgende dag.

De Red Bull-adviseur noemde het 'onzin' om te suggereren dat Max niet genoeg had geslapen voor de race, zoals vereist, maar gaf wel toe dat de regerend wereldkampioen F1 'nogal prikkelbaar' was in zijn afhandeling van de race op zondag.

“Het duurde niet lang voordat er kritiek kwam - geen wonder, gezien het feit dat hij de halve nacht doorbrengt met simracen”, schreef Marko in een column voor Speedweek na Hongarije. “In Imola ging hij na een simracesessie pas om drie uur 's nachts naar bed - en won vervolgens de Grand Prix. Max heeft een ander slaapritme en hij heeft zijn zeven uur slaap gehad. Zijn late simrace in het Hongarije deed hij alleen maar omdat een coureur in zijn team zich moest terugtrekken. Desondanks hebben we afgesproken dat hij in de toekomst niet meer zo laat sims zal rijden."

Teambaas Christian Horner zei dat hij erop vertrouwt dat Verstappen weet wat het beste is voor hemzelf en het team, toen hem werd gevraagd naar zijn deelname aan de simrace, aangezien dat al heel lang een hobby is van de Red Bull-coureur. "Mensen trekken conclusies. Max weet wat er nodig is”, zei Horner. "Hij weet wat er nodig is om Grand Prix-auto's te besturen, races te winnen en wereldkampioen te worden. We werken altijd als een team en wat voor discussies dan ook over hoe we onszelf kunnen verbeteren, zullen we niet in de media voeren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS