Formule 1

Max Verstappen haalt uit naar critici na gespannen GP van Hongarije: 'Ze kunnen allemaal de pot op!'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 juli 2024 17:00

Max Verstappen was niet in de stemming voor diplomatie na een pittige Grand Prix van Hongarije waarin zijn frustraties de pan uit rezen.

Max Verstappen F1


Verstappen startte vanaf de derde plaats op de grid, maar na slechte pitstops van Red Bull was Verstappen teruggevallen in de rangorde omdat anderen hem hadden geklopt middels een undercut. Dat leidde ertoe dat de Nederlandse F1-coureur behoorlijk opgefokt was toen hij als vijfde voorbij de geblokte vlag snelde.

Verstappen was al woedend toen hij tegen race-engineer Gianpiero Lambiase zei dat hij een resultaat probeerde te redden nadat hij een 'shit-strategie' had gekregen, maar na het incident met Hamilton werd Verstappen door Lambiase berispt toen Max zei dat de Mercedes-coureur onder het remmen bewoog. “Ik ga niet eens een radiogevecht aan met de andere teams, Max”, zei Lambiase. “We laten de stewards hun gang gaan. Het is kinderachtig op de radio Max, kinderachtig."

“Ze kunnen allemaal de pot op”, was Verstappens botte reactie toen hem werd gevraagd naar zijn reactie op opmerkingen dat zijn kritiek op het team en de aard van zijn radioberichten te ver waren gegaan. Ik ben geïrriteerd, maar ik ben al eerder geïrriteerd geweest - soms druk je op de radio om je mening te geven. Dat deed ik in de hoop dat de tweede pitstop een betere beslissing zou zijn."

“Maar dat was niet zo. Het leidt niet af als ik aan het rijden ben. Ik ben geïrriteerd, maar ik concentreer me op wat ik moet doen en dat is de auto onder controle houden."

Gevraagd of hij harde woorden voor het team zal hebben in de debrief, zei Verstappen dat hij niet verwacht dat die kritischer zal zijn dan normaal: “We hebben de debrief net als altijd. Zoals altijd, dezelfde dingen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS