Formule 1

Max Verstappen helpt zijn maatje bij Ferrari: "Wie kan dat beter dan Max?"

Uitgegeven door Bart • 31 mei 2024 03:04

Thierry Vermeulen komt net als vorig jaar uit in de DTM en de GT World Challenge Sprint. De 21-jarige Nederlander rijdt onder de vlag van Verstappen.com Racing en bestuurt een Ferrari 296 GT3 van Emil Frey Racing. Vermeulen krijgt zo nu en dan tips van Max en Jos Verstappen en maakt op zulke dagen mega grote stappen.

Thierry Vermeulen


Op Verstappen.com wordt Vermeulen gevraagd door de testdagen die hij samen met de familie Verstappen houdt. Vorig jaar was er zo'n test in Mugello. "We hebben het dan over verbeterpunten. We gaan eerlijk en open met elkaar om, redelijk direct. Dat is heel belangrijk in de autosport. Er is altijd een excuus te vinden als coureur, maar het is belangrijk om je te richten op de punten die nog niet zo goed gaan. Die zijn er altijd wel. Daar moet je naar kijken om ze te verbeteren en daar helpen Max en Jos mij enorm bij."

"Gedurende het seizoen testen we ook weleens en dat helpt me met de afstelling van de auto en om bepaalde dingen te begrijpen. Ik ben natuurlijk pas laat begonnen, dus het is een soort snelcursus om mij alles bij te brengen. Ik ben er heel dankbaar voor dat ik onder hun vlag mag rijden en voor het vertrouwen dat ik krijg. Daarom doe ik ook zo m’n best om er dit jaar goed voor te staan."

Zo reed Max Verstappen ook in de Ferrari van Vermeulen. "Dat moment vorig jaar was enorm belangrijk. Ik denk dat het een van de belangrijkste dagen van m’n hele seizoen was. We hadden een lastige start van het jaar: het ging minder goed dan verwacht, de auto had niet een balans die ik fijn vind. We hadden een test op Mugello samen met Max en daar hebben we gewerkt aan mijn zelfvertrouwen en om het team te helpen de juiste richting op te gaan. Wie kan dat tenslotte beter dan Max Verstappen? Dus daar hebben we heel veel vooruitgang geboekt met de auto en de richting waarin we moesten werken. Dat heeft me veel zelfvertrouwen opgeleverd. Daarna reden we een dozijn races in de top tien en behaalden we drie podiums in de GTWC. Dat weekend in Mugello was echt een heel belangrijk moment in mijn seizoen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS