Formule 1

Max Verstappen reageert op commentaar over zijn taalgebruik: "Ik gaf uiting aan mijn frustratie"

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juli 2024 08:09

In de dagen na de GP van Hongarije kwam Max Verstappen onder vuur te liggen van talloze criticasters vanwege zijn taalgebruik. Voorafgaand aan de GP van België reageerde de Nederlander – geboren in Hasselt in België – op de vele reacties in de bekende, vertrouwde, recht-voor-zijn-raap Verstappen-stijl: “Mensen die mijn taalgebruik niet leuk vinden, luister er dan niet naar. Wat mij betreft, denk ik dat het heel duidelijk was dat de strategie verkeerd was. Uiteraard ben ik, net als alle andere leden van het team, erg gemotiveerd om zaken perfect uit te voeren. Ik weet dat elke race heel, heel moeilijk is. Ik denk dat we vorig jaar heel dichtbij waren, maar als de dingen niet gaan zoals ze zouden moeten, en ik denk dat het normaal is, kun je je frustratie delen. En dat is wat ik deed. Als je vol adrenaline zit en er gebeuren dingen in een race die je niet bevredigen, ja, geef dan uiting aan je frustratie."

Max Verstappen F1 Red BullMax Verstappen: "Ik vind het belangrijk dat je kritisch kunt zijn, want in de wereld waarin we nu leven heb ik het gevoel dat veel mensen niet meer zo goed tegen kritiek kunnen als vroeger. Ik wil niet zo eindigen."

Verstappen vulde vervolgens aan: ”Maar toen, zelfs na de bijeenkomst, werd het wel heel duidelijk dat wat we deden niet optimaal was in termen van hoe we de race uitvoerden. Daar leer je van en ga je verder. Als ik hen was, zou ik het volume lager zetten. Mensen beweren misschien dat je niet zo expliciet op de radio kunt zijn, maar dat is hun mening. Mijn mening is dat er op dat moment gezegd had moeten worden om te proberen te forceren dat de tweede pit anders zou zijn verlopen. Wij zijn heel open-minded. We zijn als team erg kritisch op elkaar en dat heeft voor ons heel goed gewerkt, dus ik verwacht niet dat dat zal veranderen. Ik vind het belangrijk dat je kritisch kunt zijn, want in de wereld waarin we nu leven heb ik het gevoel dat veel mensen niet meer zo goed tegen kritiek kunnen als vroeger. Ik wil niet zo eindigen."





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS