Formule 1

Max Verstappen tien grid posities teruggezet, maar Spa-Francorchamps is het beste circuit om je verlies te nemen

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juli 2024 10:15

Geen gemakkelijke tijd voor het Red Bull-team en voor Max Verstappen. De regerende wereldkampioenen zijn nog steeds meesters van beide wereldkampioenschappen, maar ze maken een complexe fase van het seizoen door. Met een McLaren nu steeds vaker voor hen en een uit as herrezen, agressieve Mercedes, lijkt de Red Bull-dominantie van de eerste Grands Prix in 2024 definitief voorbij. In België dient zich bovendien alweer een nieuwe uitdaging aan, die ook weer niet in het voordeel werkt van Max Verstappen. Door de vervanging van de Power Unit wordt de drievoudig F1-wereldkampioen tien posities op de grid teruggezet. Regels zijn regels, maar fijn is het weer niet…

Max_Verstappen_met_helm F1 Red BullMax Verstappen: “Ik wist dat de straf zou komen, het is geen verrassing voor mij. En het is een goed circuit om ervan af te komen, sommige banen zijn nou eenmaal beter dan andere hiervoor."

Vanwege deze gridstraf heeft het er voor Max Verstappen alle schijn van dat hij weer een complexe Grand Prix tegemoet gaat. Max Verstappen zijn commentaar op de situatie: “Ik wist dat de straf zou komen, het is geen verrassing voor mij. En het is een goed circuit om ervan af te komen, sommige banen zijn nou eenmaal beter dan andere hiervoor. Maar het is een heel andere situatie vergeleken met voorgaande jaren, toen ik nog steeds een grote kans had gehad om te winnen. Als we aan de laatste paar races denken, dan zijn we niet bijzonder snel geweest. Ik zou niet zeggen dat we, met een straf van tien plaatsen, enige kans hebben om te winnen. Maar nogmaals, een race kan altijd op elk moment worden vernietigd. We moeten een ‘open mind’ hebben en proberen het beste uit onze mogelijkheden te halen. Op dit moment weet ik niet eens hoe competitief we zullen zijn. Er is op sommige delen het nieuwe asfalt en het weer kan ook wisselvallig zijn."

Fingers crossed voor de ‘Belgische’ Nederlander, want mocht hij in Spa komend weekend niet als winnaar over de eindstreep komen, dan zou dat de vierde race op rij zonder overwinning zijn voor Max Verstappen. En dat is sinds 2020 niet meer voorgekomen. Pakken de donkere wolken zich alweer samen? Spa is daar goed in! Maar Verstappen is goed in inhalen...



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS