Formule 1

Mike Krack over nieuwe AMR24 van het Aston Martin Aramco Formula One® Team: "Elk onderdeel is verfijnd'

Uitgegeven door HJ van Keulen • 12 februari 2024 18:02

Silverstone - Het Aston Martin Aramco Formula One® Team heeft vandaag zijn nieuwe uitdager voor het F1-seizoen 2024 gepresenteerd: de AMR24 (FOTO'S). Op een belangrijke dag voor Aston Martin voegen de nieuwe Vantage Road Car en de Aston Martin Vantage GT3 zich bij de AMR24 - een trilogie van onthullingen.  

Aston Martin Aramco Formula One® Team

In zijn iconische racegroene kleurstelling, compleet met Aramco-titelpartner, vertegenwoordigt de AMR24 een sterke en opwindende evolutie ten opzichte van zijn voorganger, die het team in 2023 naar acht podiumplaatsen en 280 punten katapulteerde. De AMR24 is gebaseerd op dezelfde ontwerpfilosofie, maar de meeste onderdelen zijn nieuw voor 2024. De voortdurende verfijning van de AMR24 heeft geresulteerd in een lichtere, aerodynamisch efficiëntere raceauto, ontworpen om op een breder scala aan circuits te rijden. 

Aston Martin Aramco Formula One® Team

"We zijn trots op het debuut van de AMR24", zegt Team Principal Mike Krack. "Het is het resultaat van een enorme inspanning van het hele team op onze nieuwe AMR Technology Campus en het zal het team in staat stellen om in 2024 een nieuwe stap voorwaarts te zetten. Sinds de laatste race in 2023 is iedereen hypergefocust geweest op verbeteringen op elk gebied en hebben we onze inspanningen geconcentreerd op wat echt het verschil maakt, wat echt belangrijk is om beter te zijn. Bijna elk onderdeel van de auto is verfijnd en verbeterd, waarbij we hebben voortgebouwd op onze sterke punten en lering hebben getrokken uit de vorige campagne. 2023 was ons beste seizoen tot nu toe en ons doel dit seizoen is om regelmatig punten te scoren, podiumplaatsen te behalen en te vechten voor onze eerste overwinning in het groen."  

Aston Martin Aramco Formula One® Team



Coureurs gemotiveerd en hongerig voor nieuwe campagne 

Aston Martin Aramco Formula One® Team

Lance Stroll #18: "Er was deze winter een echte buzz rond het AMRTC. We zijn nog steeds een jong team, maar we groeien snel. Als je op de campus rondloopt, voel je die honger en dat geloof - een verdienste van alle geweldige mensen die hier werken. We willen allemaal doorgaan met wat we vorig jaar hebben bereikt, vooral in het laatste deel van het seizoen, toen we veel vooruitgang boekten en meer over de auto leerden. Ik denk dat dat ons goed voorbereidt op het nieuwe seizoen en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan." 

Fernando Alonso #14: "Ik ben ongelooflijk trots op dit team en op wat er in zo'n korte tijd is bereikt. Niet alleen de vooruitgang op het circuit, maar ook de investeringen op alle gebieden buiten het circuit bij het AMRTC. Ik geniet altijd van dit gevoel aan het begin van een nieuwe campagne, want dit seizoen is mijn 21e als coureur in de Formule 1.  Het hele team heeft keihard gewerkt om de AMR24 klaar te stomen voor het nieuwe seizoen, maar er zijn nog zoveel vragen te beantwoorden tijdens de tests en de eerste paar races. Ik kijk ernaar uit om in de cockpit te stappen en aan mijn tweede seizoen in het groen te beginnen." 

Aston Martin Aramco Formula One® Team

Een prestatie trilogie 
Naast de AMR24 heeft Aston Martin ook twee nieuwe modellen gelanceerd - ontworpen voor echte coureurs.  De nieuwe Vantage is het nieuwste model in een iconische bloedlijn - de typische sportwagen van Aston Martin en de meest op de coureur gerichte en snelste Vantage in de 74-jarige geschiedenis van het beroemde merk. Het is een authentieke, onvervalste viering van pure prestaties, ontworpen om maximale sensatie te leveren met maximaal vertrouwen. De spectaculaire nieuwe Vantage GT3-raceauto valt samen met het debuut van de nieuwe Vantage wegauto en weerspiegelt de verbeterde prestaties, de aangescherpte dynamiek en de oogstrelende stijl van het nieuwste showroommodel. Deze kwaliteiten worden vertaald naar een formidabele nieuwe GT-racer en luiden het volgende hoofdstuk in van de roemruchte autosporthistorie van Aston Martin.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS