Formule 1

Robert Kubica pakt LMP2-titel in Bahrein: "Bewijst hoe indrukwekkend Team WRT is geweest in..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 november 2023 13:01

In Bahrein behaalde Team WRT in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship zowel de titel binnen bij de teams als bij de coureurs. Een mooi slot aan haar avontuur in het deze prototype klasse. In 2024 staat Belgische team namelijk als fabrieksteam van BMW aan de start in de LMH-klasse. Het team eindigde het seizoen in stijl door ook een 1-2 te pakken. Met deze winst hengelden Rui Andrade, Louis Delatraz en Robert Kubica na acht uur de titel binnen. Robin Frijns met zijn teamgenoten pakte de tweede plek.

Robert_Kubica_WRT_2021
Robert Kubica


Voormalig F1-coureur Kubica was dan ook vol trots over de prestatie. “We wisten dat Team WRT hier altijd goed gescoord heeft. We hadden zeker een vlotte start dit weekend, maar we hadden geen enorme snelheid”, aldus de Pool. “We hebben na de derde vrije training wat veranderingen aangebracht en dat pakte goed uit, wat ook de kwaliteit van het werk van het team liet zien, niet alleen op het circuit. We waren goed in de race, realiseerden een één-tweetje en de vierde opeenvolgende WRT-overwinning in Bahrein. Het bewijst hoe indrukwekkend Team WRT is geweest in de LMP2."

Team_WRT_Nr41 pitstop Bahrein 2023

Team_WRT_kampioen_LMP2_2023


Foto's: WRT - W Racing Team en FIA WEC



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS