Formule 1

Rosberg sarcastisch over uitspraak Max Verstappen na crash met Lewis Hamilton in GP Hongarije

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 juli 2024 10:40

Nico Rosberg drong er sarcastisch op aan om Max Verstappen te vertellen dat het eigenlijk een bocht was waar hij in botsing kwam met Lewis Hamilton in Hongarije, nadat Verstappen Hamilton de schuld in de schoenen had geschoven.

Max Verstappen F1


Hamilton en Verstappen raakten in een spannende tweestrijd verwikkeld tijdens de Grand Prix van Hongarije, waarbij Hamilton Verstappen met succes afhield in deel één, voordat Verstappen terugkwam voor een nieuwe aanval in de laatste stint toen de voormalige titelrivalen vochten om de laatste podiumplaats. Het eindresultaat was onderling contact.

Verstappen stuurde zijn Red Bull langs de binnenkant van Hamilton in bocht 1. Verstappen blokkeerde beide voorwielen en ging even de lucht in toen hij het rechter voorwiel van Hamiltons Mercedes raakte. Na de race wees Verstappen tegenover Sky F1 met een beschuldigende vinger naar Hamilton.

De frustratie begint de pan uit te rijzen en daar kijken wij als toeschouwers graag naar”, zei Rosberg. Het is een verandering ten opzichte van de dominantie van Red Bull, toch? Ik ga er hier vanuit dat Max het misschien nog niet op tv heeft gezien, anders moet iemand hem vertellen dat dat eigenlijk een bocht was, en daarom draaide Lewis naar binnen... Lewis nam de bocht! Ik ben er vrij zeker van dat Max hiervoor een straf krijgt van vijf of tien seconden en achter Sainz komt te zitten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS