Formule 1

Sauber F1: "het is werk dat niet alleen na de zomerstop zijn vruchten zal afwerpen, maar ook in 2025"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 23 juli 2024 14:00

Stake F1 Team KICK Sauber heeft hard gevochten in de Grand Prix van Hongarije, maar had helaas geen punten. Valtteri Bottas en Zhou Guanyu reden solide races, maar door problemen in de racetrim konden ze niet vechten voor een plaats in de top tien. Toch laat het team verbeteringen zien, nu de updates aan de auto hun waarde hebben bewezen en de snelheid in één ronde is toegenomen.

Stake F1 Team KICK Sauber heeft hard gevochten in de Grand Prix van Hongarije

Alessandro Alunni Bravi, Teamvertegenwoordiger zei: “De race was best moeilijk voor ons. We kregen helaas de bevestiging dat zowel ons racetempo als onze consistentie op verschillende bandencompounds op dit moment niet voldoende zijn om voor de punten te vechten. Dat wisten we al op vrijdag, toen de racesimulaties lieten zien dat we in vergelijking met onze directe concurrenten meer degradatie hadden en dat we snelheid tekort kwamen."

"De race van zondag was gewoon niet zo goed als we hadden gewild, hoewel we hebben geprobeerd om de strategieën van onze coureurs te differentiëren door Zhou eerder te laten pitten om mogelijk gaten te creëren voor Valtteri. Na de positieve resultaten die we in de kwalificatie hebben gezien dankzij de nieuwe updates, zijn er nog steeds prestaties te behalen in racetrim en vooral in vuile lucht. We zagen Valtteri een aantal inhaalmanoeuvres uitvoeren, op Ricciardo aan het begin van de race en op Sargeant en Ocon aan het einde, toen hij uiteindelijk achter Magnussen kwam. Het veranderde het eindresultaat niet voor ons, maar we zagen dat we op de baan met onze rivalen konden vechten. Het was moeilijk voor Zhou: we kozen ervoor om hem eerder te laten pitten om Magnussen, Ocon, Alonso en Ricciardo in te dekken. We wisten dat de tweede en derde stints moeilijk voor hem zouden zijn, maar uiteindelijk was de snelheid er ook niet voor hem. Positief is dat alle vier de pitstops consistent en snel waren. Het is een bewijs van het harde werk van onze mensen, monteurs hier op het circuit en het ontwerpbureau in Hinwil, om de problemen die we eerder in het seizoen hadden op te lossen. Met deze instelling, die laat zien dat we kunnen reageren en verbeteren met het werk van iedereen in het team, moeten we uitkijken naar de volgende races. Er ligt nog veel werk voor ons, maar het is werk dat niet alleen na de zomerstop zijn vruchten zal afwerpen, maar ook in 2025.”

Met nog één race te gaan voor de zomerstop gaat het team naar België om de vooruitgang voort te zetten en zich terug te vechten in de strijd om de punten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS