Formule 1

Sauber-CEO Andreas Seidl: "Audi biedt stabiliteit na een succesvolle periode met Alfa Romeo"

Uitgegeven door Peter Vader • 22 februari 2023 15:57

Het in het Zwitserse Hinwil gevestigde team van Sauber heeft de naam technisch hoogstaand en kwalitatief uitstekend werk af te leveren. En ze staan bekend om hun samenwerkingsverbanden met grote autofabrikanten, die ervoor zorgen dat de door Peter Sauber opgerichte onderneming, kan blijven voortbestaan. In de Formule 1 was BMW lange tijd de naamgever van het team, daarna volgde de huidige partner Alfa Romeo. En vanaf 2026 staat het merk met de vier ringen – Audi – op de auto. Vanwege de komst van de laatste fabrikant van premium automobielen werd kortgeleden Andreas Seidl als CEO aangetrokken. Hij gelooft dat de komst van Audi als strategische partner in 2026 een factor is die de groep stabiliteit en een duidelijke richting voorwaarts biedt. Het is inmiddels alweer zes weken geleden dat Andreas Seidl het roer overnam als CEO bij Sauber, in een periode waarin de organisatie bouwt aan 2026, wanneer hun aangekondigde samenwerking met Audi in de Formule 1 volledig effectief zal zijn.

Andreas_Seidl_CEO_Sauber
Sauber CEO Andreas Seidl

Stabiliteit
Audi en Sauber voeren hun voorbereidingen voor 2026 op, aangezien de Duitse autofabrikant een minderheidsbelang in Sauber kocht als een nieuwe mijlpaal op weg naar een volledige samenwerking. In een interview dat door Sauber werd vrijgegeven, werd Seidl gevraagd naar het belang van de komst van Audi. Hij zei erover: “Het is erg belangrijk omdat het iedereen bij Sauber stabiliteit en een duidelijke rijrichting biedt. Als groep weten we dat we een geweldige toekomst voor ons hebben, maar tegelijkertijd ligt onze focus op het hier en nu. Op korte termijn presteren in het komende seizoen met Alfa Romeo en op het voortzetten van onze succesvolle samenwerking met Ferrari voor de komende drie jaar.”

Audi Formule 1
Audi biedt de stabiliteit voor de toekomst

De verwachtingen overtroffen
Sauber en Alfa Romeo vieren in 2023 hun zesde jaar als F1-partners. Het Italiaanse merk kondigde hun plannen aan om de F1 aan het einde van dit seizoen te verlaten. Gevraagd om na te denken over het Alfa Romeo-partnerschap, zei Seidl: “Sauber Motorsport's titelpartnerschap met Alfa Romeo is zowel op als naast het circuit een succes geweest. Het heeft zich ontwikkeld tot een model van technische en commerciële samenwerking en heeft de verwachtingen in het verleden de afgelopen vijf jaar ver overtroffen. De relatie heeft ons in staat gesteld een wereldwijd promotieplatform te laten groeien, dat heeft bijgedragen aan het vergroten van onze reputatie en geloofwaardigheid bij partners en sponsors.”

Alfa_Romeo_C43_Front-Right
Andreas Seidl: "Op korte termijn presteren met Alfa Romeo en de succesvolle samenwerking met Ferrari voortzetten"

Succesvolle periode
“Ons doel voor dit jaar is om, samen met Alfa Romeo, de resultaten van het team op het circuit te blijven verbeteren en het fantastische activeringsprogramma van Alfa Romeo in 2023 tot leven te zien komen. Het plan dat we de komende weken en maanden graag willen delen”, onthulde de Duitser. Kortom: de komst van Audi biedt de stabiliteit en het fundament voor de toekomst, na een succesvolle periode met Alfa Romeo.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS