Formule 1

Sergio Perez: "Slechts een kwestie van tijd voordat we weer op het podium staan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 juli 2024 04:45

Sergio Perez heeft zich in de Grand Prix van Hongarije naar de zevende plaats geknokt. De Red Bull-coureur ving de race aan vanaf de zestiende positie en reed knap naar de punten, waardoor hij een solide race kende.

#F1 Sergio Perez

"Ik denk dat dit het maximale was wat we konden bereiken; inhalen was onmogelijk in de eerste stint op de harde banden", zei Perez na de race. "Het was een agressieve strategie om op de harde band te starten en dat werkte goed voor ons. Vanaf het begin ging het om alles samenbrengen, de juiste keuzes maken en de juiste vooruitgang boeken."

Perez prees zijn team voor het opbouwen van zijn gecrashte RB20. "Mijn team moest de auto 's nachts opnieuw opbouwen en de set-up was niet helemaal perfect, er waren wat afwijkingen. Het is positief dat ik me toch één met de auto voelde en mijn gevoel terugkrijg, dit is een goede boost voor mijn vertrouwen."

"Het enige dat voor mij telt, is mijn team en de mensen die met me werken. Ik moet mijn uiterste best doen voor hen omdat ze dat verdienen. Ik blijf gefocust, blijf mezelf verbeteren en kom terug in vorm. We hebben de snelheid om vooraan mee te vechten, dat hebben we laten zien, en het is slechts een kwestie van tijd voordat we weer op het podium staan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS