Formule 1

Sky Sports F1 - Toto Wolff niet blij met inhaalpoging Max Verstappen op Lewis Hamilton

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 juli 2024 10:00

Max Verstappen kwam tijdens de Hongaarse Grand Prix niet verder dan de vijfde positie. De Nederlander had problemen met zijn auto en had felle kritiek op de strategie van Red Bull. Ook in de gevechten kwam hij niet altijd even goed uit de verf. Ook met aartsrivaal Lewis Hamilton was het weer raak. Mercedes-teambaas Toto Wolff snapte de frustratie van Verstappen, maar hekelt de manier waarop hij het gevecht met Hamilton aan ging.

Toto Wolff Max Verstappen Hamilton

Verstappen probeerde in de eindfase langs Lewis Hamilton te komen om zodoende toch nog een plekje op het podium veilig te stellen. Helaas eindigde deze poging in tranen. Bij het aanremmen voor de eerste bocht remde Verstappen extreem laat. Op het laatste moment blokkeerden beide voorwielen. Hamilton stuurde op het gebruikelijke moment in, maar zag Verstappen langszij komen. De twee toucheerden met hun wielen en Verstappen vloog meters door de lucht. Uiteindelijk kon hij de race op P5 uitrijden.

In gesprek met Sky Sports Deutschland geeft Wolff aan dat dit niet de manier is waarop je een gevecht aanpakt: "Ik denk dat Max de hele race niet zo blij was. Ik heb niet alles in detail gehoord, maar uiteindelijk probeerde hij in die situatie gewoon het breekijzer te gebruiken. Dat werkte uiteindelijk averechts. Iemand zei dat ze aan het einde overduidelijk ruzie hadden over de boordradio. Maar ik weet niet precies wat de aanleiding daarvoor was."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS