Formule 1

Sky Sports F1: Boodschap van Lewis Hamilton aan team Mercedes na weer een teleurstelling: "Er is niet veel om..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 november 2023 11:08

ABU DHABI - Lewis Hamilton heeft gezegd dat Mercedes 'weet wat het moet doen' in de winter om te proberen Red Bull te achterhalen, na een teleurstellende seizoensafsluiter in Abu Dhabi.

Masx Verstappen en Lewis Hamilton F1


Hamilton eindigde als negende na een zware race, waarin hij schade
aan de voorvleugel opliep. Ook was hij ervan overtuigd dat Fernando Alonso hem halverwege de Grand Prix een braketest gaf bij het ingaan van bocht 5. Hij had al de derde plaats in de eindstand van het WK in Abu Dhabi bemachtigd. Hij had zich al verzekerd van de derde plaats in het coureurskampioenschap, maar Mercedes deed zondag bij het vallen van de geblokte vlag net genoeg om de tweede plaats in het constructeursklassement vast te houden.

Het zal niet lang duren voordat het team de aandacht richt op 2024, nu het werk aan de auto's voor volgend seizoen al lang is begonnen. Hamilton gaf toe dat het 'zorgelijk' was om te zien hoever Max Verstappen zondag voor lag bij de finish, toen de Nederlander zijn negentiende overwinning in 22 races dit seizoen pakte.

Hoewel Mercedes als 'best of the rest' eindigde, had het dit seizoen een grote achterstand op de rijders- en constructeurskampioen, wat Hamilton tot nadenken stemde. "Niet te veel eigenlijk", vertelde Hamilton aan Sky Sports F1 toen hem werd gevraagd wat hij kon meenemen uit het afgelopen seizoen. "Over het algemeen is het geen geweldig jaar geweest. Er is niet veel om mee te nemen uit het jaar in het algemeen. Het is het feit dat ik het overleefd heb, dat is het wel zo'n beetje."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS