Formule 1

Stoffel Vandoorne: "We kwamen overal zonder kleurscheuren doorheen"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 25 juli 2024 20:15

De spanning was te snijden tijdens het laatste raceweekend van het ABB FIA Formula E World Championship, op het ExCel-circuit in Londen. DS Automobiles en Penske Autosport hadden echter een duidelijk doel voor ogen: de derde plaats in het eindklassement voor de constructeurstitel veiligstellen, als bewijs van de progressie die het team heeft geboekt ten opzichte van vorig seizoen. Toen behaalde het de vijfde plaats.

Vergne en Vandoorne

De race op zondag stond bol van het spektakel en de strategische beslissingen. Jean-Eric Vergne en Stoffel Vandoorne vertrokken vanaf respectievelijk de zesde en zevende plaats op de startopstelling. Ze wisten alle obstakels te ontwijken die ze tijdens de race tegenkwamen. Daarbij beheersten ze het energiemanagement tot in de perfectie. Vergne bleef consistent in de buurt van de top vijf rijden en kwam als zesde over de finish. Daarmee evenaarde hij zijn plaats in het eindklassement van het kampioenschap voor de coureurs. Net als op zaterdag scoorde Stoffel Vandoorne ook op zondag twee punten door als negende te finishen. Door dubbele punten te scoren, werd de vooruitgang voortgezet die DS Penske gedurende het tiende seizoen heeft geboekt. Dat belooft wat voor het elfde seizoen.

Stoffel Vandoorne, Formula E wereldkampioen in 2022: “We zijn er dit raceweekend in geslaagd om ons belangrijkste doel te bereiken: derde worden in het kampioenschap voor constructeurs. Dit weekend ging op zondag alles veel beter dan op zaterdag. We konden met beide de auto’s meestrijden in de duels. De race zelf was opnieuw chaotisch, maar we kwamen overal zonder kleurscheuren doorheen. Dat leverde de broodnodige punten op om het weekend en het seizoen positief te beëindigen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS