Formule 1

Stoffel Vandoorne rijdt op Spa-Francorchamps voor het eerst met de AMR24 tijdens officiele bandentest

Uitgegeven door Peter Vader • 23 juli 2024 14:50

Het is deze week allemaal België wat de klok slaat in de Formule 1. Komend weekend komt eerst de Grand Prix van België op het roemruchte circuit van Spa-Francorchamps. Aansluitend zal de Belgische Formule 1-topper en tevens Aston Martin Aramco test- en reserve-coureur Stoffel Vandoorne een officiële tweedaagse Pirelli-bandentest voltooien. De test, die plaatsvindt na de Belgische Grand Prix van komend weekend, zal de eerste keer zijn dat Stoffel Vandoorne met de AMR24 rijdt. De 32-jarige Belgische racepiloot gaat ermee testen op dinsdag 30 en woensdag 31 juli op het Circuit de Spa-Francorchamps.

Aston_Martin_F1_Stoffel_VandoorneStoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne, Aston Martin Aramco Test & Reserve Driver: “Ik kijk er erg naar uit om volgende week voor het eerst met de AMR24 in Spa te rijden. Het voelt altijd speciaal om weer achter het stuur van een Formule 1-auto te zitten, en nog specialer om dat op mijn thuiscircuit te doen. Als officiële test zullen we verschillende bandencompounds en -constructies gebruiken om Pirelli van feedback te voorzien. Met een aantal bochten op hoge en lage snelheid levert het een nuttig scala aan datapunten op en is er doorgaans ook een grote kans op nat weer.”

Aston Martin F1 Pirelli bandentest Spa Francorchamps



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS