Formule 1

Sven Smeets van Williams F1 Racing: "We zijn in Spa en het weer zal onvermijdelijk drastisch veranderen"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 27 juli 2024 09:00

De veertiende Grand Prix van het jaar wordt verreden op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. De laatste Formule 1 race voor de zomerstop is voor Williams Racing een nieuwe kans om belangrijke punten te scoren in het kampioenschap. De eerste twee vrije trainingen op vrijdag verliepen voor de coureurs van Williams met wisselend succes. Er moeten nog stappen gemaakt worden, maar er wordt hard gewerkt en met vertrouwen uitgekeken naar de vermoedelijke natte omstandigheden op zaterdag.

Williams door Eau Rouge

Sven Smeets, Sporting Director van Williams Racing, blikt terug op de vrijdagtrainingen op Spa-Francorchamps: "We konden alles testen wat we wilden in beide vrije trainingen. Alex was meteen redelijk tevreden met de auto en wilde een paar dingen verbeteren. Logan was niet tevreden met de auto, maar na goed werk met zijn team heeft hij een goede stap in de goede richting gezet na het voltooien van FP2."

"Er moet nog gewerkt worden aan het verbeteren van de auto, maar we zijn in Spa en het weer zal onvermijdelijk drastisch veranderen. Er wordt regen verwacht, wat de zaken ingewikkelder zal maken, maar ook kansen zal creëren, dus we moeten er vanaf FP3 vol voor gaan."

Alex Albon kon tevreden terugkijken: "De auto voelde prima aan; FP1 was echt sterk, maar niet zo representatief voor ons werkelijke tempo. FP2 was omgedraaid in de resultaten, maar ik denk dat we er ergens tussenin zitten. We hadden een goede stint op de mediums, toen zetten we de softs erop en hadden we veel verkeer en rommelig rijden om ons heen, maar ik denk niet dat we in een slechte positie zitten, ondanks een paar dingen die we moeten verbeteren. Kijkend naar zaterdag, denk ik dat we met wat setup- en bandenwerk in de strijd zijn voor Q3, maar we gaan het zien."

Logan Sargeant kende een moeizamere vrijdag: "Het was geen gemakkelijke dag. Ik heb het gevoel dat ik persoonlijk iets miste, wat ik tegen het einde van FP2 begon te ontdekken. Het gaat in ieder geval de goede kant op, maar we hebben nog werk voor de boeg. We blijven eraan werken en krijgen de auto in een beter window. Morgen ziet er nog steeds lastig uit, want het lijkt erop dat het nat zal zijn, dus dit weekend is nog lang niet voorbij. Het weer gooit een nieuwe curveball en je weet nooit wat dat zal brengen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS