Formule 1

Toto Wolff steunt Doriane Pin als Mercedes-AMG Junior in de F1 Academy: "Doriane is een opwindend talent"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 16 januari 2024 16:38

De 20-jarige rijzende ster Doriane Pin heeft zich officieel aangesloten bij de gewaardeerde gelederen van Mercedes-AMG als lid van het Junior Programma en zal het iconische merk vertegenwoordigen in de Formula 1 Academy met de steun van het PREMA Racing-team.

Doriane Pin

Deze strategische stap naar Mercedes-AMG en haar deelname aan de F1 Academy betekenen een grote versnelling in de carričre van de jonge vrouwelijke coureur, en een cruciaal keerpunt nu ze aan haar reis begint in het singleseater racen richting haar lang gekoesterde droom om deel te nemen aan de racerij. het toppunt van de autosport: de Formule 1.

Bovendien zal Doriane toegewijd blijven aan haar roots als lid van het Iron Dames-project, het baanbrekende platform dat een cruciale rol heeft gespeeld bij het koesteren van haar talent en haar heeft gestimuleerd om een van de slimste kandidaten van haar generatie te worden.

Doriane, geboren op 6 januari 2004 in Frankrijk, begon in 2013 met karting en werd in 2019 Frans kartkampioen. In 2020 stapte ze over naar de Renault Clio Cup, voordat ze verschillende GT3-podiumplaatsen behaalde in de Le Mans Cup van 2021. De Iron Dame testte in 2021 een FIA Formule 3-auto en gaf haar de kans om nog meer waardevolle eenzitterervaring op te doen. Doriane is een zeer talentvolle deelnemer en is al kampioen van de Ferrari Challenge Trofeo Pirelli, winnaar van de 24 uur van Spa-Francorchamps 2022 en winnaar van de seizoensfinale van de European Le Mans Series in de GTE-AM-klasse.

In 2023 studeerde Doriane af naar prototyperacen met PREMA in het FIA World Endurance Championship, ging de uitdaging op 19-jarige leeftijd aan en werd de eerste vrouw die de felbegeerde ‘Revelation of the Year’-prijs won. Naast haar FIA WEC-debuut heeft Doriane ook haar sporen verdiend in de IMSA Endurance Cup, de meest betwiste GT-competitie van Noord-Amerika. Ze sloot het jaar af met een overwinning en drie podiumplaatsen als rookie in de Formule 4 Zuidoost-Azië.

Met als doel vrouwelijke coureurs te ontwikkelen en voor te bereiden om door te stromen naar hogere competitieniveaus, begint F1 Academy voor het tweede seizoen aan een ambitieuze reis. Door zeven ronden deel te nemen aan de Formule 1-kalender met de steun van alle tien F1-teams, wordt F1 Academy een echt mondiaal kampioenschap, dat Doriane de kans biedt om te evolueren in de eenzitteromgeving en om haar vaardigheden op F1-circuits te ontwikkelen. Het seizoen van 2024 begint en eindigt in het Midden-Oosten, beginnend in Saoedi-Arabië op 7 maart en eindigt op 8 december in Yas Marina.

Dorian Pin en Deborah Mayer, oprichter van het Iron Dames-project


Dorian Pin
"Ik ben ongelooflijk blij om deel te nemen aan het Mercedes-AMG F1 Team Junior Programma en om het team dit jaar te vertegenwoordigen in de F1 Academy met PREMA Racing. Een nieuw hoofdstuk begint en ik ben er trots op deze volgende stap te zetten in zo'n prestigieus team en met het Iron Dames-project. Ik ben dankbaar voor hun vertrouwen en vereerd om voor hun kleuren te racen. De overstap naar eenzitters was een duidelijk doel voor mijn carričre, en om in deze omgeving te werken is een geweldige aanpak. Ik werk heel hard om het topniveau van deze sport te bereiken en ik kan niet wachten om te gaan racen."

Deborah Mayer, oprichter van het Iron Dames-project
"Het is buitengewoon om Doriane te hebben bij Mercedes-AMG, een van de meest prestigieuze teams in de Formule 1. Sinds haar deelname aan het Iron Dames-project in 2021 is Doriane een demonstratie van talent, vastberadenheid en uitzonderlijke volwassenheid. Lid worden van het Mercedes-AMG Junior Programma is voor Doriane een veelbelovende stap in haar jonge carričre. Naarmate de Formula 1 Academy zich ontwikkelt en zich klaarmaakt voor het tweede seizoen, belooft het een interessante uitdaging voor haar te worden. Dit is ook een prachtig en zeer positief symbool van de weerklank en impact die het Iron Dames-project kan hebben bij het koesteren en laten bloeien van talent. We zijn trots en verheugd dat we Doriane kunnen blijven steunen terwijl ze haar droom zo ver mogelijk brengt."

Toto Wolff, teambaas en CEO van het Mercedes-Amg Petronas F1 Team:
“Doriane is een opwindend talent en we zijn blij om onze deelname aan de F1 Academy te beginnen met haar als onze gekozen coureur. We hebben haar ontwikkeling de afgelopen jaren nauwlettend in de gaten gehouden, omdat ze voortdurend indruk heeft gemaakt. De fantastische steun van Deborah Mayer en De Iron Dames-organisatie heeft haar in staat gesteld haar capaciteiten tot nu toe te tonen; ze heeft die kans ten volle benut met vastberadenheid en vaardigheid. We kijken er nu naar uit om samen te werken met Iron Dames, PREMA Racing en F1 Academy om Doriane te ondersteunen terwijl ze zet de volgende stap in haar carričre."

Over de Iron Dames:
De Iron Dames, opgericht in 2018 door Deborah Mayer, is een baanbrekend project dat zich inzet voor het promoten en ondersteunen van vrouwen in sporten waarin ze op gelijke voet met mannen concurreren. Het project is gelanceerd en snel ontwikkeld in de autosport. De Iron Dames behaalden, als volledig vrouwelijke line-up, historische overwinningen en doorbraken op het hoogtepunt van de werelduithoudingsraces, waaronder het eerste volledig vrouwelijke team dat een race won in het FIA World Endurance Championship en het eerste dat als tweede eindigde in de kampioenschap. Ook in andere racecategorieën is een nieuwe generatie roze coureurs in opkomst die het hoogste niveau wil bereiken.

Vanaf 2023 breidt het project zich uit naar de paardensport met een elite dames springteam met de ambitie om deel te nemen aan de meest prestigieuze FEI-kampioenschappen, waaronder de Longines Global Champions Tour en de Global Championships League.

Vrouwen gedreven door dromen”: het motto van Iron Dames geldt voor alle gepassioneerde vrouwen die ernaar streven barričres te slechten en hun grenzen te overschrijden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS