Formule 1

Versterking onderweg bij Ferrari? Vasseur vol vertrouwen: "Na de zomerstop maken we meer bekend over..."

Uitgegeven door Peter Vader • 24 juli 2024 13:14

De Grand Prix van Hongarije verliep voor Ferrari niet onverdienstelijk. De vierde plaats voor Charles Leclerc was weliswaar geen podium, maar Ferrari lijkt te hebben afgerekend met een moeilijke periode. En in de stand bij de coureurs staat Charles Leclerc op een derde plaats met 162 punten en Carlos Sainz op de vierde plaats met 154 punten. Een miniem verschil voor de Ferrari-teamgenoten, dat bovendien de krachtsverhoudingen tot op heden dit jaar goed weergeeft. Max Verstappen staat op P1 met 265 punten en Lando Norris staat op de tweede plaats met 189 punten. Een Red Bull gevolgd door een McLaren en twee Ferrari’s. Dat komt overeen met de werkelijkheid op de baan. Ferrari-teambaas Frederic Vasseur maakt zich daarom geen zorgen, vooral omdat er nog het een en ander staat te gebeuren in Maranello.

Preview Ferrari Spa-Francorchamps 2024 Frederic VasseurFrederic Vasseur: "De stabiliteit van de groep is er, mensen werken heel goed samen. We hebben laten zien dat we in moeilijke tijden als team hebben gewerkt"

"Het gaat om de groep"
Ondanks het recente afscheid van Enrico Cardile, die volgend jaar bij Aston Martin gaat werken, zei Frederic Vasseur dat hij zich geen zorgen maakt over de ingeslagen technische richting. Na de zomerstop wordt er weer een belangrijke naam aangekondigd in het personeelsbestand van Ferrari: "Voor ons is het geen drama, het is allemaal duidelijk. Na de zomerstop maken we zaken bekend over de nieuwe organisatie. We hebben een groep van ruim 200 tot 300 mensen die hieraan werken of aan dit project werken. Het gaat niet om één persoon, het is geen drama. Ik probeer altijd uit te leggen dat individuen minder belangrijk zijn dan de groep. Dat is waar als je iemand aanneemt en het is waar als je hem verliest."

Preview Ferrari Spa-Francorchamps 2024 Charles LeclercCharles Leclerc: P4 in Hongarije en P3 in de tussenstand bij de coureurs in het F1-wereldkampioenschap

Veel vertrouwen
“Ik maak me hier helemaal geen zorgen over. De stabiliteit van de groep is er, mensen werken heel goed samen. We hebben laten zien dat we in moeilijke tijden als team hebben gewerkt. Ik wil geen aandacht besteden aan één enkel evenement, maar in twaalf maanden tijd hebben we tweederde van het gat met de winnaar gedicht, mede dankzij het werk dat in de fabriek is verricht. Dat betekent dat ik een groot vertrouwen in hen heb. Wij moeten zeker doorgaan. Ik ben niet tevreden met het resultaat, ik wil niet dat er misverstanden ontstaan. Ik ben er niet blij mee dat ik twintig seconden achter iemand sta, maar vorig jaar kwamen we zaten we 65 seconden van de leider."

Preview Ferrari Spa-Francorchamps 2024 Carlos SainzCarlos Sainz: P4 in de tussenstand bij de coureurs in het F1-wereldkampioenschap

Maatregelen al gepland
Komend weekend rijdt het Formule 1-circus in België, op de baan met de lange bochten van het circuit van Spa-Francorchamps. De praktijk heeft bewezen dat dit circuit meer geschikt is voor de kwaliteiten van Red Bull, McLaren en Mercedes. Spa gaat dus ten koste van Ferrari. Maar het team uit Maranello is echter niet van plan om dit te accepteren en Ferrari heeft op papier al een aantal maatregelen gepland om het stuiteren te voorkomen. Het stuiteren bij hoge snelheden zou hiermee moeten verminderen en het zou Charles Leclerc en Carlos Sainz in staat moeten stellen om meer gevoel te krijgen met de auto. Zondagavond weten we of het gewerkt heeft. Daarna kan iedereen van een korte zomervakantie gaan genieten.

Preview Ferrari Spa-Francorchamps 2024 Ferrari on track



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS