Formule 1

Voorsprong Max verstappen slinkt! Bij Ferrari groeit het geloof: "Ferrari doet nu echt mee om de wereldtitel"

Uitgegeven door Bart • 31 mei 2024 07:01

Ferrari-medewerker Marc Gene is na de overwinning van Charles Leclerc in de wolken. De Spanjaard denkt dat Ferrari nu hardop over het kampioenschap mag nadenken. Het gat tussen Charles Leclerc en kampioenschapsleider Max Verstappen bedraagt nog 31 punten, maar bij de constructeurs staat Ferrari slechts 24 achter Red Bull.

Charles Leclerc


Gene kijkt in de F1 Nation podcast terug op de overwinning van Leclerc in Monaco en wat het voor de coureur en het team betekent. "Deze overwinning was heel belangrijk, omdat er voor hem haast een vloek op Monaco rustte. Er is zoveel druk van zijn schouders gevallen. Moet je nagaan wat het voor volgend jaar zou betekenen als hij nu weer niet had gewonnen. Dat zou ondragelijk zijn geweest, ik ben heel blij voor hem."

Van teambaas Frederic Vasseur mogen Ferrari-teamleden niet teveel met het kampioenschap en de WK-stand bezig zijn. "We mogen er niet naar kijken van Ferrari, maar het is onvermijdelijk. Ferrari doet echt mee. Het verschil in het kampioenschap is nog maar net iets meer dan 20 punten. We genieten ervan en dan zien we wel wat er nog staat te gebeuren."

Ferrari wil maar wat graag de kampioenschapsdroogte beëindigen. De laatste titel bij de constructeurs dateert van 2008 en bij de coureurs was Kimi Raikkonen in 2007 de laatste wereldkampioen in dienst van Ferrari.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS