Formule 1

Waarom maakt F1 Academy-winnares Marta Garcia de overstap naar het FRECA: "Samenwerken om te slagen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 oktober 2023 15:30

Prema Racing maakt bekend dat kersvers F1 Academy-kampioen Marta Garcia met het team zal deelnemen aan het Formula Regional European Championship by Alpine in 2024. De 23-jarige Spaanse coureur behaalde vorig weekend de F1 Academy-titel na een briljant seizoen, waaronder het behalen van zeven overwinningen en vijf poles op weg naar het veiligstellen van het kampioenschap.

Marta Garcia Prema

Garcia zet nu een belangrijke stap zetten in haar carrière met de steun van de F1 Academy, omdat ze een deel van het zitje bij Prema financieren. Na een opmerkelijke kartcarrière, waaronder het winnen van de CIK-FIA Karting Academy Trophy en Trofeo delle Industrie in 2015, stapte Garcia in 2016 over naar eenzitters. Eerder dit jaar stapte ze over naar de F1 Academy om eindelijk haar internationale doorbraak te maken in de nieuwe wereld. voor-2023-serie.

Garcia liet weten: “Ik ben enorm opgetogen om volgend jaar in FRECA te racen. Omdat ik van de F1 Academy kom, wordt het een grote stap. We weten dat we veel met het team zullen moeten samenwerken om te slagen, maar ik ben vastbesloten om het goed te doen. Ik denk dat dit ook een goede kans zal zijn voor de F1 Academy en ik kan ze niet genoeg bedanken. Het is zo’n fantastisch initiatief en het is de juiste manier om het te doen, door te proberen coureurs met de beste resultaten naar het topniveau te brengen. Wat een geweldige kans, ik kijk er naar uit en naar het werk dat voor ons ligt, zowel binnen als buiten het circuit.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS