Formule 1

Wordt de conclusie in de zaak rondom Christian Horner binnen 48 uur bekend gemaakt? "ik ben bang dat ik..."

Uitgegeven door Peter Vader • 27 februari 2024 04:03

Het lijkt erop dat de conclusie in de zaak rondom het ongepaste en dwingende gedrag van Christian Horner binnen 48 uur bekend wordt gemaakt. De advocaat die op 5 februari door Red Bull is ingehuurd zou zijn onderzoek hebben afgerond. Het definitieve oordeel zou tussen morgen en overmorgen moeten worden bekendgemaakt, of in ieder geval voor de start van het eerste Grand Prix-weekend van 2024 in Bahrein. Het dossier, dat zelfs meer dan 100 pagina's aan tekst zou bevatten, zou nu in handen zijn van de raad van bestuur van Red Bull GmbH.

Christian Horner F1 Red Bull bedachtzaam

Geen commentaar
In het licht van de geruchten die de afgelopen dagen de ronde hebben gedaan, is er niet veel vertrouwen in het voortbestaan van Christian Horner in zijn functie van teambaas bij het Red Bull F1-team. De naam van Jonathan Wheatley valt voortdurend als de nummer 1 kandidaat blijft om zijn plaats in te nemen. Christian Horner was gewoon aanwezig bij de introductie van de nieuwe RB20 evenals bij de tests in Bahrein. Het enige dat hij meldde over het lopende onderzoek was: "Zoals u natuurlijk weet loopt er een procedure. Ik maak deel uit van dit proces, dus ik ben bang dat ik geen commentaar kan geven. Ik ben partij bij een lopend onderzoek en kan daar dus geen commentaar op geven. Ik kan geen commentaar geven op het proces of op de timing ervan. We willen allemaal dat het zo snel mogelijk wordt opgelost, in het belang van het team, maar ik kan geen commentaar geven."

Gefrustreerde zakenpartner
De stilte rondom de zaak doet geen goed. Zo lang het alleen maar breed uitgemeten wordt in de pers en iedereen van het verhaal zonder einde loopt te smullen, is er eigenlijk niets aan de hand. Het beschadigt hooguit Horners persoonlijke imago. Maar het wordt iets anders als ook Red Bulls belangrijkste zakenpartner voor de toekomst ongeduldig wordt. Ford heeft besloten om samen met Red Bull terug te keren naar de Formule 1 via het Powertrains-project. Dit zou met ingang van 2026 geactiveerd worden. Maar de Amerikaanse autoreus schijnt zijn geduld verloren te hebben. Niet handig.

Gebrek aan transparantie
Ford CEO Jim Farley zei erover dat hij "steeds gefrustreerder raakte door het ontbreken van een oplossing of van duidelijke aanwijzingen en uitspraken." Bovendien zei de CEO dat hij ontsteld was over het gebrek aan volledige transparantie over deze kwestie bij ons, uw zakelijke partners. "We willen een volledig rapport ontvangen van alle resultaten."

Dreigende taal vanuit Ford, die uit imago overwegingen in zee is gegaan met Red Bull, maar kennelijk net zo makkelijk weer een einde aan de samenwerking kan (of wil) maken als Horner-gate niet snel wordt opgelost.

Red-Bull-x-Ford-Powertrains-logo



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS