Formule 1

Zandvoort levert Carlos Sainz niets op: “Niet blij hoe weekend verloopt”

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 augustus 2024 12:30

Carlos Sainz kende een teleurstellende kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland, waarin hij er niet in slaagde om door te gaan naar Q3. De Spanjaard start op een teleurstellende elfde positie. De Ferrari-coureur had het hele weekend met een gebrek aan grip en kreeg in de kwalificatie te maken met verkeer, wat zijn vooruitzichten voor in de race verder bemoeilijkte.

null

Na een ingewikkelde vrijdag, waarin Sainz vanwege een versnellingsbakprobleem slechts enkele rondjes kon rijden, had hij weinig gelegenheid om de juiste afstelling voor de auto te vinden. De natte omstandigheden in de derde vrije training maakten het er niet makkelijker op, zeker gezien de langdurige rode vlag na een incident van Logan Sargeant. In de kwalificatie werd Sainz dan ook snel kind van de rekening: "Ik ben uiteraard niet tevreden met hoe het weekend verloopt", zei Sainz na afloop van de kwalificatie in een persbericht van Ferrari. "Voor deze sessie had ik nauwelijks ronden gereden met slicks, dus het was altijd moeilijk om een perfecte kwalificatie te doen op dit lastige circuit."

Sainz baalde ook van het verkeer dat hij tegenkwam in het tweede deel van de kwalificatie. Dit zat zijn laatste kans op een plekje in de top tien ook in de weg: "In Q2 hielp het verkeer rond het snelle gedeelte ook niet mee en het missen van Q3 met minder dan een tiende is pijnlijk", gaf hij toe. "Over het algemeen hebben we het moeilijk met de auto dit weekend, maar de punten worden verdeeld en ik zal mijn best doen om te herstellen", sluit hij strijdlustig af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS