Formule 1

Zit het toch anders? Charles Leclerc zou 'geschokt en teleurgesteld' zijn door Ferrari-deal Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 februari 2024 19:45

Charles Leclerc zou op de hoogte zijn geweest van de gesprekken met Lewis Hamilton over zijn overstap naar Ferrari, maar een nieuw artikel in de Italiaanse pers beweert dat dit niet het geval is. Maar weinigen zagen de stap van de Brit aankomen. Hamilton lichtte een exit-clausule in zijn tweejarige Mercedes-deal die hij afgelopen augustus tekende om zijn toekomstige overstap naar de Scuderia te bezegelen.

Charles Leclerc F1 Ferrari


Hamilton neemt de plaats in van Carlos Sainz en vormt een intrigerend en potentieel veelbewogen partnerschap tussen Hamilton en Leclerc, een mogelijkheid die nog wordt versterkt door het kennelijke ongenoegen van Leclerc over de deal. In de Italiaanse pers werd beweerd dat Leclerc op de hoogte was van de gesprekken met Hamilton en hij 'blij' was met de kans om zichzelf te testen tegen de meest succesvolle coureur aller tijden in de Formule 1.

Corriere dello Sport heeft echter iets anders gehoord. De publicatie meldt dat Leclerc en zijn management 'geschokt en teleurgesteld waren door de beslissing van Ferrari'. Op het moment dat hij zijn contract met onbepaalde looptijd verlengde, hadden Leclerc en co 'geen idee wat er stond te gebeuren'. Er wordt beweerd dat ze er het zwijgen toe hebben gedaan om 'geen zwakte te tonen'.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS