Formule 1

Jos Verstappen komt met harde woorden voor FIA: 'Complete onzin, ze leveren niet goed werk'

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 oktober 2024 07:00

Jos Verstappen is niet te spreken over de wijze waarop de FIA het inmiddels beruchte vloek-incident van zijn zoon, Max Verstappen, heeft afgehandeld. De vader van de drievoudig wereldkampioen F1 heeft in gesprek met Motorsport harde woorden in petto voor de autosportfederatie.



Verstappen senior nam dit weekend deel aan de East Belgium Rally en eindigde daarin, samen met zijn co-piloot Renaud Jamoul, als vierde. Tussen de bedrijven door werd de 52-jarige Limburger ook nog gevraagd naar zijn mening aangaande de taakstraf die Verstappen junior door de FIA kreeg opgelegd als gevolg van ‘grof taalgebruik’. Zijn antwoord was kort maar krachtig: “Ik denk dat het de grootst mogelijke onzin ooit is.”

Maar, zo concludeert Verstappen, is het niet alleen zijn zoon die dergelijke straffen moet verduren. “We zien het ook in rally, vertelde hij. Verstappen doelt hiermee op de straf aan het adres van Sébastian Ogier, die een boete kreeg van 30.000 euro vanwege opmerkingen gericht aan jurylid tijdens een rallywedstrijd in Griekenland eerder deze maand.

Ogier liet het er echter niet bij zitten en protesteerde, net als Verstappen, door niet of nauwelijks antwoord te geven op vragen van de pers in de daarvoor bestemde momenten. In gesprek met Rally TV reageerde eigenzinnig: “De FIA heeft ons verteld dat we onze mond moeten houden.”

Jos Verstappen besluit zijn relaas met nog één kritische noot voor de autosportkoepel. “Ik denk niet dat de FIA op dit moment goed werk levert, maar daar zal ik niet te veel over zeggen.”



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS