Formule 1

Christian Horner gevraagd om functie neer te leggen; rustige winter Red Bull voorbij?

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 februari 2024 18:03

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Het bedrijf Red Bull is inmiddels een onderzoek gestart naar de klacht die door een medewerker is ingediend. Volgens geruchten zou de Brit vriendelijk gevraagd zijn om terug te treden al teambaas. Horner zou het verzoek niet geaccepteerd hebben.

Christian Horner Red Bull

Horner, die een relatie heeft met voormalig Spice Girl Geri Halliwell, ontkent juist categorisch de aantijgingen. De onthullingen zouden een shock teweeg hebben gebracht binnen het team, zo meldt Formula1news.co.uk. De medewerkster van het team heeft direct gekozen om de moedermaatschappij in Oostenrijk in te schakelen, in plaats van de klacht binnen het team neer te leggen. Waarschijnlijk door de positie van Horner binnen het team. De klacht zou zich, zo melden diverse media, betrekking hebben op zijn 'agressieve managementstijl'.

Het incident zou plaatsgevonden hebben tijdens de Hahnenkamm-wedstrijd in Kitzbühl. Een bekende ski-wedstrijd waar ook andere teambazen als Toto Wolff en Zak Brown aanwezig zouden zijn geweest. Waarmee de afgelopen periode Mercedes en Ferrari vol in de aandacht stonden door de opmerkelijke overstap van Lewis Hamilton, leek Red Bull een rustige winter te kennen, die in een keer wreed verstoord is door deze aanklacht. Reken maar dat het de gemoederen binnen het team in Milton Keynes flink bezighoudt.

De toekomst voor Horner bij Red Bull Racing lijkt nu onzekerder dan ooit. De Brit is vanaf het eerste uur bij het Formule 1-team betrokken en leidde het team ook naar de succesvolle periode van Sebastian Vettel en op dit moment met Max Verstappen. Wat de uitkomst van het onderzoek van Red Bull ook gaat zijn, de positie en aanzien van de teambaas gaat beschadigd zijn. Het zal niet de eerste keer zijn dat een teambaas van het voetstuk valt.

Op dit moment blijft het echter stil vanuit Red Bull Racing en wil niemand er iets over zeggen. Zelfs Dr. Helmut Marko die nooit een blad voor de mond neemt, reageert tegenover Motorsport-Total: "Ik zeg er helemaal niets over". Het vat goed samen hoe delicaat het onderwerp voor Red Bull is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS