Formule 1

De druk is nog niet van de ketel voor Sergio Perez: “Met deze pace was podium mogelijk”

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 juli 2024 10:40

Sergio Perez kende een weekend met twee gezichten. In de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije crashte de Mexicaanse Red Bull-coureur nog hard. Hierdoor vertrok hij in de Grand Prix van zondag op de zestiende positie. In de race vocht hij zich met een goed racetempo naar de zevende positie. Perez denkt dat hij met een normale startpositie op het podium had kunnen komen.

Sergio Perez Hungaroring

Perez tekende onlangs een nieuw contract bij Red Bull, maar de druk is nog niet van de ketel. Perez kan rekenen op felle kritiek, onder andere door dingen die zaterdag tijdens de kwalificatie gebeurde. Hij crashte hard in het eerste deel van de kwalificatie en moest de race daarom vanuit de achterste regionen aanvangen.

Hij reed een sterke race en vocht zich op de Mickey Mouse-baan nabij Mogyorod. In gesprek met Motorsport blikte hij terug op de veelbewogen race op het Hungaroring: "Als we kijken naar het tempo, was het positief, maar mijn fout in de kwalificatie was echt niet best”, geeft de 34-jarige coureur uit Guadalajara ruiterlijk toe.

“Maar ik moet het hoofd koel proberen te houden, het seizoen is nog lang en het belangrijkste is dat de snelheid er is. Of ik met dit tempo het podium had kunnen behalen met een vlekkeloze kwalificatie? Ja, ik denk dat we daar de snelheid voor hadden."



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS