Karting • GK4 Kartseries

Didier Kreeft heeft de smaak te pakken en scoort ijzersterk podium in competitief X30 Junior GK4 Mariembourg

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 juli 2024 07:32

MARIEMBOURG - Didier Kreeft heeft zich van zijn beste kant laten zien door naar een knappe tweede plaats te rijden in de finale van de IAME X30 Junior-klasse tijdens de derde ronde van het GK4-kampioenschap in Mariembourg. Ondanks tegenslag in race 2 gaf de Blaricumse coureur van Fusion Motorsport niet op en veroverde hij in de finale na een ijzersterke inhaalslag een welverdiend podium. Zijn eerste podium bij de junioren.

Didier Kreeft

De race markeerde alweer de derde ronde van het GK4-kampioenschap. Na de eerste ronde in Mariembourg en de tweede ronde in Genk is het competitieve kampioenschap nu weer terug op de Zuid-Belgische omloop. Didier en zijn team kwamen donderdagavond aan in Mariembourg, waarna hij zijn eerste meters reed op vrijdagochtend: "De trainingen gingen goed. Ik was een paar keer de snelste en het gevoel met de kart was goed; ik had genoeg grip en de topsnelheid was ook goed", legt de jongeling vakkundig uit.

De kwalificatie verliep soepel voor Didier. "We hadden acht minuten, dus ik maakte me niet druk als ik een slechte ronde reed, omdat ik nog genoeg tijd had om het goed te maken," vertelt hij. Didier is iemand die gedurende de hele sessie snel is, in plaats van alleen aan het begin of het einde. Zijn favoriete stukje van het circuit is de chicane. "Het is een hele goede chicane, alles sluit mooi aan," zegt hij met een glimlach, uitkijkend over het uitkijkend over het bijzondere circuit nabij Couvin. “Ik kwalificeerde als eerste!”

De eerste race werd verreden onder natte omstandigheden: "Het was een beetje aan het miezeren, en de baan was glad. Maar ik eindigde als eerste, dus dat was goed. Het was ook wel geinig om een beetje met de kont van de kart de gooien en soms een drift op te vangen", vervolgt hij lachend zijn verhaal.

Didier Kreeft

De tweede race verliep minder voorspoedig voor Didier. "Ik had een klein incidentje met een andere coureur en toen moest ik helaas stoppen. Het was erg jammer, maar ik kon gewoon niet verder rijden", legt hij uit.

Toch liet Didier zich niet uit het veld slaan en ging met goede moed de finalerace in, maar makkelijk zou het niet worden. Hij moest de race namelijk vanaf de elfde positie aanvangen, maar ook dat deerde hem niet: "Ik lag na twee bochten al op P6," vertelt Didier over zijn indrukwekkende opmars in de finale. "Ik zag een paar mensen eraf gaan en dacht, dit gaat lekker." Hij reed gecontroleerd en snel naar voren, en behaalde uiteindelijk de tweede plaats. "Het was moeilijk om naar P2 te komen, maar ik reed uiteindelijk iets weg en ik had de snelste ronde.”

Didier's tweede plaats in Mariembourg was zijn eerste podiumplaats van het seizoen. "In de eerste twee weekenden was ik nog een beginner in de Junior-klasse, maar nu heb ik wat meer ervaring", zegt hij. Dit is zijn eerste seizoen in de Junior-klasse na eerder in de Mini-klasse te hebben gereden. "Het bevalt goed, het is leuk."

Naast het GK4-kampioenschap rijdt Didier ook in de BNL en het Europees Kampioenschap. "In het BNL gaat het wel goed en in het EK in Wackersdorf was ik laatst vijfde", deelt hij over zijn goede prestatie, die al een opmaat betekende naar mooie prestaties. Didier rijdt bij Fusion Motorsport Benelux en is zeer blij met zijn team en zijn begeleiding. "Ze hebben goede mechanics en coaches. Bij Fusion Benelux heb ik Koen de Meester als coach en hij was tevens dit weekend mijn monteur."

Didier bedankt zijn ouders, Koen de Meester, Fusion Motorsport en Bas Harting.

Didier Kreeft wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Tinq, VdM Cars, Q1905, Grand Prix Radio, Voltino, Kart Centrum Lelystad en Rev-Up.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS