Formule 1

Directeur Circuit Zandvoort bevestigt opnieuw: "Grand Prix Nederland geen vanzelfsprekendheid"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juli 2024 18:30

De Grand Prix van Nederland staat sinds 2021 weer met trots op de Formule 1-kalender en jaarlijks loopt een groot deel van Nederland uit om de race op het circuit van Zandvoort te bezoeken. Toch is het geen vanzelfsprekendheid dat de race nog jaren op de kalender staat. Robert van Overdijk, de directeur van het Noord-Hollandse circuit, vertelt in gesprek met Viaplay dat 2025 tot nu toe de laatste race zal zijn. Vorig jaar deelde hij dezelfde boodschap in een interview met RaceXpress.

Robert van Overdijk Grand Prix Nederland

"Als je het feitelijk vraagt, dan is het op dit moment zo dat we in 2025 de laatste race op Zandvoort hebben”, zij hij op het circuit van Spa-Francorchamps in gesprek met de crew van Viaplay. “En dat wil niet zeggen dat we de komende maanden niet hard blijven werken en niet met allerlei partijen en mensen in gesprek blijven.”

Toch verwacht Van Overdijk niet dat er snel schot in de zaak zal komen: “Maar ik verwacht niet dat daar binnenkort witte rook gaat komen. Daar hebben we echt nog wel wat tijd voor nodig. We zullen moeten inventariseren en een marktinventarisatie moeten doen. Wat is de animo onder de fans voor de komende jaren en wat is de animo onder het bedrijfsleven? We moeten met overheden praten. Het hele economische milieu eromheen moet zo blijven dat het risico voor ons gewoon draagbaar is."

Vorig jaar vertelde Van Overdijk hetzelfde in gesprek met RaceXpress. Sindsdien is er (publiekelijk) nog niets veranderd. Bekijk hieronder het interview dat Robert van Overdijk destijds gaf.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS