Formule 1

Er valt niet veel te lachen voor Sergio Perez: "Nogal rommelige kwalificatie gehad"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 september 2023 12:15

SUZUKA - Sergio Perez kon tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan geen potten breken. De Mexicaanse teamgenoot van wereldkampioen Max Verstappen kwam niet verder dan de vijfde positie, dat terwijl Verstappen met een verbluffend tempo naar de pole position reed. De Mexicaan heeft ondanks de ietwat tegenvallende kwalificatie een goed gevoel voor de race. Hij hoopt op een podium.

Sergio Perez Japan

Verstappen kent tot op heden een ijzersterk weekend. Zo was hij de snelste in alle vrije trainingen en kwalificatiesessies, dat kon niet worden gezegd over Perez. De Mexicaan was veelal te vinden in de onderste regionen van de top tien.

Na de kwalificatie deelde Perez het volgende: “Het was niet zo eenvoudig als we vandaag hadden verwacht. Ik heb een nogal rommelige kwalificatie gehad en we hebben het afgelopen weekend wat moeite gehad met de balans van de auto”, begint hij in een persbericht van Red Bull. “Uiteindelijk hebben we door het verlies van onze tweede set banden in Q2 en het ingaan van Q3 met een enkele set ons echt op een achterstand gezet. We dachten dat we de marge niet hadden, dus uiteindelijk betekende dit dat we iets misliepen. De kwalificatie was niet ideaal, maar we hebben ons uiterste best gedaan en ik geloof echt dat we morgen nog steeds een sterke race kunnen hebben. McLaren heeft een sterk racetempo, dus ik denk dat het zondag een goed gevecht met ze zal worden. Ten slotte is Max ook erg goed in vorm en we kijken uit naar de racedag morgen. Hopelijk kunnen we met het kampioenschap naar huis nemen en zondag op P1 en P2 eindigen.”

Zondagochtend 07.00 uur Nederlandse tijd gaat de Grand Prix van Japan van start.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS