Formule 1

Ferrari vormt ook in Singapore bedreiging voor Red Bull: “Als zij sneller zijn in de kwalificatie”

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 september 2023 13:01

Red Bull Racing heeft tot nu toe alle races gewonnen in 2023, maar kreeg van alle races tijdens de Italiaanse Grand Prix misschien wel de meeste weerstand. Ondanks dat eindigden Max Verstappen en teamgenoot Sergio Perez alsnog in formatie op de eerste twee posities. Ferrari was erg snel op het thuiscircuit en ze eindigden op de plekken drie en vier. Helmut Marko hoopt dat zijn team dit jaar alle races kan winnen, maar ziet Ferrari als de grootste bedreiging, vooral in Singapore.

Helmut Marko Ferrari

Van alle (semi)-stratencircuits op de kalender is het Marina Bay Street circuit één van de slechtste voor Red Bull. Sinds 2013 won het team uit Milton Keynes slechts één race en dat was vorig jaar. Toen kwam Perez als eerste over de streep, maar moest Verstappen genoegen nemen met de zevende positie. In de jaren daarvoor waren het vooral Ferrari en Mercedes wat de klok sloeg.

Net als in Monza, wordt er ook in Singapore weer veel verwacht van het team van Ferrari: "Mijn verwachtingen? We hebben overal een competitieve auto gehad, dus waarom zou dat in Singapore dan niet zo moeten zijn? Maar goed, Ferrari en vooral Leclerc is een specialist op die baan”, begint Marko tegenover Motorsport.com. "Als zij sneller zijn in de kwalificatie, dan kan dat wel eens een probleem voor ons worden, aangezien inhalen in Singapore erg lastig is. Maar ik ben nog steeds optimistisch dat het pakket dat we naar Singapore brengen goed genoeg is om te winnen", sluit de tachtigjarige Oostenrijker af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS