Formule 1

Flavio Briatore verrast door overstap Lewis Hamilton: "Mercedes deed zoveel voor hem"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 februari 2024 11:02

De afgelopen dagen staat de Formule 1-wereld op z’n kop. Het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari laat de Formule 1 op z’n grondvesten schudden. Voor veel mensen kwam dit als een grote verrassing, zo ook Flavio Briatore. De voormalig Benetton- en Renault-teambaas stond versteld over het Ferrari-contract van Hamilton en vergelijkt dit met de overstap van Schumacher, die naar Ferrari vertrok.

Flavio Briatore

“Eerlijk gezegd heeft het nieuws dat Hamilton naar Ferrari verhuist mij echt verrast”, geeft de 73-jarige oud-teambaas toe in een interview met La Presse. “Maar hij heeft daar zijn eigen redenen voor.” Het enige wat ik kan zeggen is mijn felicitaties aan zowel Ferrari als Lewis!”

“Dit hele verhaal verraste me omdat Mercedes zoveel voor hem deed. Maar geleidelijk zullen ze aan deze nieuwe situatie wennen. Ik denk dat de beslissing van Hamilton de zaken echt voor hen verpestte. Op een gegeven moment, toen duidelijk werd dat Michael Schumacher naar Ferrari zou verhuizen, was ik er in ieder geval klaar voor”, vertelt hij over Schumacher, die het team van Benetton verliet voor Ferrari.
“Maar heeft Hamilton de juiste keuze gemaakt? Weet het niet. Allereerst moet het Italiaanse team een goede auto bouwen. Anders kun je zelfs met Batman een contract tekenen, en zelfs hij kan niets veranderen. De sleutel tot succes in 2025 zal een competitieve auto zijn, en niet een coureur.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS