Formule 1

GERUCHT - Keert Nikita Mazepin dankzij Alpine terug in de Formule 1?

Uitgegeven door Peter Vader • 4 augustus 2024 16:01

Bij het Franse Alpine-team waait een stevige storm. Te verwachten na het aantreden van Flavio Briatore, die zich tot doel heeft gesteld om Alpine weer vooraan mee te laten rijden in de Formule 1. Zijn zet die het meeste turbulentie veroorzaakt is zijn beslissing om voor de Mercedes-motor te kiezen. Hij laat Renault daarmee in feite in de steek, na een jarenlange strijd van de Fransen om een krachtige F1-motor te leveren. Max Verstappen kan erover meepraten, maar dat is inmiddels alweer lang geleden. Natuurlijk heerst er nu onvrede onder de medewerkers van de motorenfabriek in Viry. Er moet eerst een akkoord komen met de Franse vakbonden voordat Briatore’s plan kan worden uitgevoerd.

Nikita MazepinNikita Mazepin

Personele perikelen
Dan zijn er de personele perikelen. Bruno Famin heeft aangekondigd dat hij na de Belgische GP de rol van teambaas zal verlaten. De jonge Oliver Oakes gaat zijn plaats innemen en zal vanaf de volgende GP van Nederland actief worden. De onzekere situatie bij Alpine heeft Carlos Sainz (ook in gesprek met Audi) er waarschijnlijk toe aangezet om het voorstel te accepteren om volgend jaar bij Williams te komen werken.

Fusie Alipne-Hitech?
Oliver Oakes heeft zichzelf gevestigd als een van de leidende managementfiguren in de kleinere racecategorieën, als oprichter van Hitech. Zijn aanstelling als nieuwe baas van Alpine zou nog veel meer kunnen verhullen. Volgens geruchten zou er een fusie op komst zijn tussen Alpine en Hitech, wiens bod om vorig jaar in de F1 te komen werd afgewezen door de FIA. En nu komt het…: de registratieaanvraag werd ingediend door de Kazachse miljardair Vladimir Kim.

Mazepin connectie
Volgens Auto Motor und Sport willen Hitech en Vladimir Kim nu graag via Alpine de F1 betreden. Dit zal alleen gebeuren als Renault het team aan Hitech verkoopt. Het enige probleem wat dan opdoemt? Kim is gelieerd aan Nikita Mazepin. De Russische coureur reed tot 2021 voor Haas, maar werd het jaar daarop uitgesloten van deelname na de Russische invasie in Oekraïne en het vertrek van zijn sponsor Uralkali. Nikita Mazepin beschikt niet langer over een superlicentie om in de Formule 1 te racen. Dat zou zijn terugkeer in de Formule 1 met Alpine erg moeilijk kunnen maken. Te moeilijk? De tijd zal het leren…



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS