Formule 1

Guenther Steiner doet boekje open over werkwijze Haas: "Gene mag doen wat hij wil"

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 januari 2024 13:59

Guenther Steiner werd afgelopen week weggestuurd als teambaas van het Formule 1-team van Haas. Enkele dagen na zijn vertrek bij Haas doet hij een boekje open over de werkwijze binnen het team. Hij stelt dat Gene Haas alles mag doen wat hij wil.

Guenther Steiner

Sinds het Formule 1-debuut van Haas in 2016 was de Italiaans-Amerikaanse ingenieur teambaas van het Amerikaanse team. Daarnaast won hij aan populariteit in de Netflix-serie Drive to Survive. Alhoewel de populariteit van Steiner torenhoog is, laten de resultaten de afgelopen seizoenen te wensen over. Afgelopen week werd gedeeld dat Ayao Komatsu Steiner gaat opvolgen als teambaas.

"Ik kreeg het nieuws te horen tussen Kerst en oud en nieuw", vertelt Steiner op de beurs Autosport International. "Gene belde mij en hij vertelde dat hij het contract niet wilde verlengen. Dat was het. Ik weet niet of het een verrassing was, maar uiteindelijk is hij de eigenaar van het team. Hij mag doen wat hij wil en het is zijn beslissing."

"Op dit moment wil ik gewoon een beetje gaan chillen. Het waren tien zware jaren en ik heb nog genoeg te doen. Er valt thuis nog genoeg op te ruimen. Het is ook goed om bij mijn gezin te zijn. Mijn dochter is veertien en ze stelt hoge eisen. Het is lastiger om dat onder controle te houden! Dus dat ga ik een paar maanden op deze manier doen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS