Formule 1

Haas-teambaas Ayao Komatsu blij met aantrekken van Esteban Ocon: "Jong en veel te bewijzen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 juli 2024 09:20

Esteban Ocon heeft een meerjarig contract getekend bij het team van Haas beginnend met het seizoen 2025. De 27-jarige Fransman wordt de eerste Grand Prix-winnaar die voor het Amerikaanse team rijdt sinds de Formule 1-debuut van Haas in 2016.

Esteban Ocon Haas

Met 146 race-starts in de Formule 1 heeft Ocon gereden voor teams zoals Manor , Force India en Renault/Alpine. Hij heeft in zijn carrière 425 punten verzameld en drie podiumplaatsen behaald, inclusief zijn overwinning in Hongarije.

Interessant genoeg maakte Ocon zijn eerste Formule 1-test in 2014 met het Lotus F1 Team (nu Alpine F1 Team), waarbij hij de E20 uit 2012 reed op het Circuit de Valencia. Die dag werd hij begeleid door Ayao Komatsu, de toekomstige teambaas van Ocon.

“Ik ben verheugd dat we de diensten van Esteban Ocon hebben veiliggesteld voor het team”, begint Komatsu in een persbericht van het team. “Ik ben me al lang bewust van zijn talenten en onze persoonlijke geschiedenis gaat terug naar Esteban’s eerste rit in een Formule 1-auto – ik was zijn race-engineer die dag bij Lotus. Hij toonde toen al zijn talenten na sterke prestaties in de juniorcategorieën."

"De ervaring die hij meebrengt, zowel uit zijn eigen talenten als van het werken voor een fabrikantenteam, zal voordelig zijn voor onze groei als organisatie. Het was essentieel dat we een ervaren coureur naast Oliver Bearman hadden voor volgend jaar, maar Esteban is pas 27. Hij is nog jong en heeft veel te bewijzen. Ik denk dat we een hongerig en dynamisch rijdersduo hebben en ik kijk ernaar uit om Esteban te verwelkomen bij het MoneyGram Haas F1 Team voor 2025.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS