Formule 1

Italiaanse media genadeloos voor Max Verstappen: “Een ding is duidelijk, McLaren heeft een signaal afgegeven dat..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juli 2024 05:01

Max Verstappen werd door zijn behendige stuurmanskunsten en Senna-esque manier van rijden, vaak geprezen door de Italiaanse media. Toch haalt het Italiaanse La Repubblica keihard uit nadat hij als vijfde eindigde. Ze hekelen de ‘kinderachtigheid’ waarmee Verstappen reed.

Max Verstappen Italiaanse media

Max Verstappen was tijdens de Grand Prix van Hongarije erg gefrustreerd. Nadat Red Bull meerdere strategische fouten maakten haalde hij bewoordingen uit naar zijn team en sommeerde hij ze om hun mond te houden. Tot overmaat van ramp probeerde Verstappen op onvolwassen wijze zich een weg lang concurrent Lewis Hamilton te banen. De twee raakten elkaar, waarna Verstappen even door de lucht vloog.

La Repubblica, na Corriere della Sera, de grootste krant van Italië, haalde na de miserabele race hard uit. Ze typeerden Verstappen als een ongeduldige rookie die teveel wil: "Max leek in Hongarije weer dat jongetje van enkele jaren geleden, ook nog tot laat spelend in zijn simulator. Hij was nerveus en eindigde slechts als vijfde. Een ding is duidelijk en dat is dat McLaren een signaal heeft afgegeven richting Red Bull: 'vanaf nu bepalen wij wat er op het circuit gebeurt'".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS