Formule 1

Max Verstappen nog niet comfortabel op Spa-Francorchamps: "Lastig om balans te vinden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juli 2024 17:46

Na een succesvolle eerste vrije training kende Max Verstappen een iets minder vlekkeloze tweede sessie tijdens de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps. Lando Norris reed de snelste tijd, gevolgd door zijn McLaren-teamgenoot Oscar Piastri, die volgde op de tweede positie. Verstappen blikt redelijk positief terug op de eerste dag in Spa-Francorchamps.

Max Verstappen Grand Prix Belgie

“We hebben veel dingen geprobeerd”, zegt Verstappen na de tweede vrije training op Verstappen.com. “Je hebt sector één en sector drie waar je de topsnelheid nodig hebt, en dan een heel lang middenstuk waar je bochtsnelheid wilt. Het is dus erg lastig om de juiste balans te vinden.”

“We hebben de data en zullen deze analyseren. Ik denk dat we vandaag positief begonnen zijn. De tweede training was misschien niet zo goed als we wilden, dus we hebben een paar dingen om naar te kijken, vooral met alle veranderingen die we hebben aangebracht. We moeten een paar plaatsen terug starten vanwege de straf voor de motor, en daarom moeten we nog wat dingen optimaliseren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS