Formule 1

Max Verstappen prijst Red Bull na verbreken record uit 1952: "Goede auto, competitief en amper fouten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 november 2023 11:40

Max Verstappen won afgelopen weekend de Grand Prix van Brazilië en verbrak daarmee een stokoud record uit 1952. Dat jaar won Alberto Ascari 75 procent van de races. Door de overwinning in Sao Paulo krikte Verstappen dit record op naar ruim 77 procent. Verstappen is onder de indruk van dit record en prijst vooral zijn team.

Max Verstappen

"Het is niet zo dat toen ik ging deelnemen aan de Formule 1, ik droomde van een winstpercentage van 75 procent", begint de 26-jarige in de FIA-persconferentie. "Dit soort dingen gebeuren gewoon als alles gewoon goed functioneert. Ik voel mij goed in de auto, de auto is enorm competitief en het team maakt ook amper fouten. Als dat zo is, dan heb je een seizoen zoals we nu hebben. Ik probeer van het moment te genieten en ik probeer alles te maximaliseren."

Ascari won in 1952 zes van de acht races. Daarmee noteerde hij een winstaandeel van exact 75 procent. In het staatje van Verstappen is uit gegaan van hele, 22 races tellende, kalender. Met zeventien overwinning staat hij nu op 77,27 procent. Met nog twee races te gaan kan hij dit aantal opkrikken tot 90,9 procent.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS