Formule 1

Max Verstappen stond in Monaco nog niet op het podium: "Daar wil ik verandering in brengen"

Uitgegeven door Bart • 19 mei 2021 05:10

Aanstaand weekend staat de Grand Prix van Monaco op de kalender. Een speciale race voor veel coureurs, voor Max Verstappen betekent het een race door zijn eigen woonplaats. De Red Bull-coureur reed tot nu toe vijf keer in Monaco, maar stond nog niet op het podium. Tijdens de laatste editie kwam Verstappen, na een hele race achter Lewis Hamilton, wel als tweede over de streep, maar een tijdstraf van 5 seconden wierp hem twee plaatsen terug. Destijds was er een aanvaring met Valtteri Bottas in de pitstraat.

Max Verstappen


"De Grand Prix van Monaco is altijd heel bijzonder, het verschilt heel erg van andere circuits", aldus Max op Verstappen.com. "Het circuit is erg smal, maar ook geweldig om tijdens de kwalificatie over één ronde te rijden. Je kunt echt voelen wanneer alles in elkaar valt en dat de ronde een goede gaat worden. Dat brengt een grote glimlach."

"Ik heb in Monaco nog nooit op het podium gestaan, dus daar wil ik graag verandering in brengen! We hebben gewoon een foutloos weekend nodig, dat is volgens mij heel belangrijk. We zullen zien of we snel zijn of niet, maar tot nu toe waren we in de kwalificatie redelijk dichtbij, dus ik hoop dat dit in Monaco ook zo zal zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS